ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 
Wednesday, 01 October 2014 03:00

Para Todos Todo:Κρατικό Ι.Δασκαλογιάννης VS Ιδιωτικό Ι.Δασκαλογιάννης, ε και; Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Η είδηση γνωστή και χιλιοπαιγμένη τους τελευταίους δύο μήνες. Περιφερειακά αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας, αποκρατικοποιούνται και παραχωρούνται σε ιδιώτες ύστερα από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Με ένα απλό σερφάρισμα στο διαδίκτυο μπορεί όποιος επιθυμεί να βρει μπόλικες πληροφορίες για το ποια είναι αυτά, όπως και ποιες εταιρίες συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Δύο βασικές θέσεις παίζουν γενικά.

Η μία «λέει» πως δεν μπορεί το κράτος να καλύψει τη συντήρηση των αεροδρομίων, άρα τα παραχωρούμε για τριάντα – σαράντα χρονάκια, βάζουμε φράγκα στα κρατικά ταμεία, γιατί χρωστάμε ακόμα (άσχετα που ήρθε η ανάπτυξη.. μην παίρνουν τα μυαλά σας αέρα!) και τότε (δηλαδή το 2050) που θα έχουμε σίγουρα ξεχρεώσει βλέπουμε τι τα κάνουμε.

Η άλλη, θεωρεί πως το τωρινό καθεστώς στα αεροδρόμια είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που θα προκύψει ύστερα από την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους και οφείλουμε να το κρατήσουμε έτσι, γιατί αυτά αποτελούν οικονομικούς πόρους που θα ενισχύουν τα κρατικά ταμεία, τα οποία βέβαια έχουν να ξεπληρώσουν ένα χρέος.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν θίγεται ένα καίριο ερώτημα. Για ποιον θα είναι καλύτερα και για ποιον χειρότερα δηλαδή ;

Δεν θα γράψω πράμα για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και για το ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι. Παραδείγματα όποιος θέλει υπάρχουν πάμπολα τα τελευταία χρόνια στην ελλάδα. ΔΕΗ, ΟΣΕ κ.α. Αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Θα γράψω για την περίπτωση που τα πράγματα μείνουν ως έχουν.

Το ελληνικό κράτος θα βάζει στα ταμεία του κάποιους λίγους φόρους που μπορεί να τους αυξομειώνει ανάλογα και μέχρι εκεί που το παίρνει. Η Υ.Π.Α (υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας) θα συνεχίσει να έχει τη διαχείριση των αεροδρομίων, άρα θα υπάρχουν και κάποιοι κρατικοί υπάλληλοι (οι οποίοι προς το παρόν αμείβονται λίγο καλύτερα από άλλους εργάτες στο αεροδρόμιο). Ιδιωτικές εταιρίες θα πετούν, θα αναλαμβάνουν το group handling, το check in, τη φύλαξη, τον καθαρισμό κτλ.

Θα μπει στην πραγματικότητα ένα ανάχωμα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς. Κι αν στο μέλλον υποθέσουμε πως οι υποστηρικτές αυτής της άποψης αναλάβουν και τη διακυβέρνηση της χώρας, μάλλον θα έχουν σκοπό να κρατικοποιήσουν τα πάντα πάλι.Ε ; Δηλαδή μπορεί να έχουμε πίσω την «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» μας !

Ένα κρατικό αλλά όχι ιδιωτικό μονοπώλιο, το οποίο πάντως παραμένει μονοπώλιο, όπως δηλώνει και ο Ντέιβιντ Ο’ Μπράιαν, εμπορικός διευθυντής της «Ryanair» 1, ο οποίος κακομηρούλης θέλει ελεύθερο ανταγωνισμό.

Ο αρχηγός του Σύριζα δε και μελλοντικός πρωθυπουργός (τολμώ να κάνω πρόβλεψη του θανάτου!) σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο του  ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) αρχές Σεπτέμβρη εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων 2.

Γιατί όμως;

Επειδή κύριοι και αφεντικά του ΣΕΤΕ βγάζεται πολλά λεφτά με την αύξηση των τουριστών που έρχονται στην ελλάδα λόγω των πτήσεων χαμηλού κόστους και τώρα που θα ιδιωτικοποιηθούν τα αεροδρόμια, και αυξηθούν τα ναύλα, που σημαίνει "no more cheap flights", θα έρχονται λιγότεροι τουρίστες να καταναλώσουν στις επιχειρήσεις σας. Αλλά κάποια άλλα αφεντικά, μάλλον μεγαλύτερα από εσάς, τα οποία θα κονομάνε από τη διαχείριση των αεροδρομίων, χέστηκαν για τα δικά σας μαγαζιά. Και εσείς από τη μεριά σας, αλλά και εμείς που κάνουμε λυκοφιλίες από δω και από κει (πότε με τον πρόεδρο του Σ.Ε.Β, πότε με τον πάπα κ.α) δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει.

Και που είναι το κακό να έχουμε φθηνές πτήσεις και γεμάτα μαγαζάκια θα αναρωτηθεί κανείς ;

Να θυμίσω, πως αυτή η στήλη «μιλάει» από εργατική σκοπιά και αναλύει όσο την παίρνει (για τον λίγο χρόνο που αφιερώνω, έχω κι άλλα να κάνω) μονάχα από αυτή τη σκοπιά. Καθώς όπως γράφω και στο πρώτο-εισαγωγικό άρθρο δεν θεωρώ πως υπάρχουν ανιδιοτελείς σκοποί, παρά μόνο (για να συμπληρώσω) ατομικές και συλλογικές ιδιοτέλειες.

Και να μια από αυτές.

Δηλαδή τι θα έλεγε ένας συνειδητοποιημένος εργάτης του αεροδρομίου;

Τι με νοιάζει εμένα που είμαι εργάτης/τρια στο χ ψ πόστο του αεροδρομίου, παίρνω γύρω στα 2,5 ευρώ την ώρα, με σπαστό ή όχι ωράριο, δουλεύω ώρες-γερμανικό σκοπέτο, ανανεώνω τη σύμβασή μου κάθε μήνα, για το αν θα διαχειρίζονται αυτά ή τα άλλα αφεντικά την κλοπή της εργασίας μου 3;

Για να μην πω, πως αν δεν ήμουν εγώ, όχι αεροπλάνο δεν θα έκανε απογείωση και προσγείωση, αλλά θα σάπιζε όλο το ρημάδι το «ΔΑΣΚΑΛΟΓ ΙΑΝΝΗΣ».

Υπάρχει επίσης και η κοινή παραδοχή πως το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τόσο κόσμο και θρέφει ακόμα περισσότερο, αποτελεί έναν από τους βασικούς οικονομικούς κινητήρες των Χανίων, αλλά και του Ρεθύμνου.

Παρόλα αυτά η εργασιακή μου συνθήκη είναι τόσο υποτιμημένη, που ίσα μου φτάνει ο μισθός για βενζίνες μέχρι τη δουλειά αν μένω στα Χανιά και για το φαγητό μου. Για την κάλυψη της στέγης μου κάνω και κάτι τετράωρα σε μια καφετέρια στα ενδιάμεσα του σπαστού μου ωραρίου και μαζεύω ελιές το Νοέμβρη.

Και τώρα το αστειάκι της ημέρας ! Κρατηθείτε, έχει πολύ φάση!

Με συγκίνηση διάβασα την ανακοίνωση κάποιας «πρωτοβουλίας πολιτών»4, η οποία λέει ανάμεσα στις λοιπές φλυαρίες: …Η δημόσια διαχείριση του αεροδρομίου Χανίων όχι μόνο δεν εμποδίζει τη λειτουργία του ως τοπικού πόλου ανάπτυξης, όχι μόνο είναι κερδοφόρα για το Δημόσιο, αλλά διασφαλίζει και τα συμφέροντα των εταιρειών χαμηλού κόστους, που δημιουργούν στα Χανιά σταθμό βάσης στην Ελλάδα, κάτι που αποτελεί επιτυχία, μεταξύ άλλων, και της δημόσιας διοίκησης της ΥΠΑ στα Χανιά…

Και τώρα το καλύτερότερο ! Συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση : …καλούμε τους αυτοδιοικητικούς φορείς, το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς καθυστερήσεις, να διενεργήσουν τοπικό δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο χανιώτικος λαός αν θέλει να πουλήσει το αεροδρόμιο του…Παράλληλα, καλούμε και τους άλλους δήμους της Δυτικής Κρήτης να διενεργήσουν αντίστοιχα δημοψηφίσματα, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες να κλιμακώσουν τη διαμαρτυρία τους με μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής, όπως π.χ. καθολικό κλείσιμο καταστημάτων και απεργία…
 
Δηλαδή οι συντάκτες της ανακοίνωσης αυτής θέτουν ζήτημα δημοψηφίσματος, για να μην θιχτούν τα συμφέροντα των εταιριών χαμηλού κόστους και για να συνεχίσουν να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία που ας πούμε λανθασμένα αναφέρατε ως δημόσια (μην βαφτίζουμε και τη φακή ..παϊδάκι) ;

Και τέλος καλούν σε απεργία (ως τι; Μπας κι είναι κανά συνδικάτο;) και μάλιστα τέλη Σεπτέμβρη, κι όχι κατακαλόκαιρο, ας πούμε αυγουστιάτικα, που ενδείκνυται σαν περίοδος πίεσης, αν θες να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σου . Εκεί να δεις γλέντια αν θες! Αλλά δεν θες…

Χωρίς να ξέρω την ταυτότητα των συνταχτών της ανακοίνωσης, ελπίζω μονάχα να μην εμπλέκεται και ο σύλλογος υπαλλήλων ΥΠΑ ΧΑΝΙΩΝ, των οποίων σαφώς και θίγονται τα συμφέροντά τους με την ιδιωτικοποίηση, αλλά με αυτά τα επιχειρήματα (αν όντως εμπλέκεται στην συγγραφή της ανακοίνωσης το τονίζω) πας άκλαυτος !

Η αλληλεγγύη των εργατών/τριών και οι συλλογικοί τους αγώνες, χωρίς διαχωρισμούς μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων, ντόπιων ή μεταναστών, νέων ή γέρων, πτυχιούχων ή μη κ.ο.κ μπορεί ίσως να αποτελέσει το ανάχωμα και την αντεπίθεση στην υποτίμηση της εργασίας μας. Τα γλειψίματα σε μικρά και μεγάλα αφεντικά δεν έσωσαν ιστορικά ποτέ την τάξη μας. Αλλά … τι να λέμε, είμαστε βαθιά νυχτωμένοι, δυστυχώς.

Κλείνοντας, θα βάλω κι ένα κουίζ για όσους άντεξαν να διαβάσουν το άρθρο ως το τέλος.

Σε ποια εταιρία είχε διατελέσει πρόεδρος ο νυν διοικητής της ΥΠΑ Δημήτρης Κούκης; Και τι συνέβη σε αυτή την εταιρία;

Όποιος/α γνωρίζει ας στείλει mail στο “καραβάνι” να κερδίσει ένα ταξίδι με τη “Ryanair” για δύο άτομα στη Λωρίδα της Γάζας!

 

1) http://www.cretalive.gr/crete/view/problhmatismos-gia-thn-idiwtikopoihsh-tou-aerodromiou-chaniwn/182962

2)    <http://www.tanea.gr/news/economy/article/5154605/tsipras-na-diaxeetai-to-toyristiko-eisodhma-sthn-     pragmatikh-oikonomia/>

3) Το παράδειγμα αναφέρεται σε οποιονδήποτε άλλο εργάτη εκτός των υπαλλήλων της ΥΠΑ, όχι ότι τους κατακρίνω που παίρνουν περισσότερα, απλά καλό θα ήταν να παίρνουν περισσότερα όλοι.

4) http://www.tokaravani.gr/2014/09/klimakosi-tou-agona-enantia-stin-polisi-tou-aerodromiou-chanion-protovoulia-politon/

 

Read 1043 times Last modified on Monday, 27 April 2015 12:59