ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 
Thursday, 24 July 2014 03:00

Tυπικά αναρμόδιοι, ουσιαστικά ανάλγητοι || του tsougian Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Τις τελευταίες μέρες ζούμε μία απίστευτη κατάσταση. Αναφέρομαι στους Σύρους πρόσφυγες. Αφού τους έσωσαν από τα διεθνή ύδατα, μετά από εντολή της Ε.Ε. τους έφεραν εδώ και τους έδωσαν εξάμηνη αναστολή απέλασης. Τους βάφτισαν «ελεύθερους» και τους άφησαν στο έλεος του θεού. Μετά από πιέσεις στον Αντιπεριφερειάρχη εξασφαλίστηκε η προσωρινή διαμονή και διατροφή τους σε ξενοδοχείο της Νέας Χώρας.

Σήμερα ο κ. Βουλγαράκης δηλώνει «αναρμόδιος» και χαρακτηρίζει ανόητο τον ξενοδόχο. Μπορεί να είναι όντως, τυπικά αναρμόδιος.

Τι έκανε όμως για να λυθεί το πρόβλημα, εκτός από … «κατεπείγουσες επιστολές»; Από την άλλη το «αρμόδιο» κράτος ζητά από τους πρόσφυγες να πάνε στην Αθήνα για να υποβάλλουν αίτημα πολιτικού ασύλου, που –λένε- τους εξασφαλίζει περισσότερες παροχές (τουλάχιστον σε γυναίκες και παιδιά). Πώς να πάνε όμως, όταν το χαρτί αναστολής απέλασης που έχουν, τους απαγορεύει να μεταβούν στην Αθήνα; Και πώς να μεταβούν όταν δεν έχουν χρήματα; Ο ξενοδόχος βρίσκεται σε απόγνωση, αφού αυτοί που του είπαν να τους φιλοξενήσει τώρα δηλώνουν «αναρμόδιοι». Οι πρόσφυγες δηλώνουν ότι τους έφεραν στην Ελλάδα χωρίς τη θέλησή τους, αφού ξέρουν ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει πρόγραμμα ένταξης μεταναστών και ζητούν να τους αφήσουν να φύγουν. Η Ελλάδα έχοντας υπογράψει τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ είναι υποχρεωμένη να τους κρατάει εδώ.

Τόσο η Ε.Ε. όσο και η Ελλάδα, διαθέτουν χρήματα για τους πρόσφυγες, όχι όμως για την αξιοπρεπή φιλοξενία τους, αλλά για την καταστολή τους (ρατσιστικοί νόμοι, στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιχειρήσεις «σκούπα» κλπ). Από την άλλη ο Δήμος Χανίων αν και έχει υπηρεσία «κοινωνικής πολιτικής» δηλώνει «αναρμόδιος». «Να πάνε –λέει- στην Παλαιόχωρα, αφού εκεί τους έβγαλε το λιμενικό»!

Οι πρόσφυγες (που ανάμεσά τους βρίσκονται 47 παιδιά) τις τελευταίες μέρες σιτίζονται από τα Συσσίτια της Σπλάντζιας και το Στέκι. Την ίδια ώρα χαρές και πανηγύρια γίνονται στο λιμάνι για τους κινέζους και τους άλλους τουρίστες που «θα φέρουν την ανάπτυξη».

Μουσικές, χοροί και κεράσματα από αρμόδιους. Την ίδια ώρα, λεφτά υπάρχουν και γίνονται έργα από αναρμόδιους, όπως το γήπεδο του Πλατανιά, ένα έργο από το Δήμο σε ιδιωτική ΠΑΕ. Αλήθεια τι θα γίνει σε ένα σεισμό, όταν χιλιάδες πολίτες θα πρέπει να βρουν προσωρινό καταφύγιο; Θα δηλώσουν «αναρμόδιοι»;

Το μόνο που φαίνεται από όλη αυτή την κατάσταση, είναι ότι οι τυπικά αναρμόδιοι είναι ουσιαστικά ανάλγητοι. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειάρχης, όσο και ο Δήμαρχος, είναι ευθυγραμμισμένοι με την πολιτική του κεντρικού κράτους. Αλήθεια πήγανε καμιά φορά να δουν αυτά τα παιδιά; Να δουν ότι υπάρχουν; Στην πόλη τους είναι άλλωστε και σε λίγες μέρες θα βρεθούν στο δρόμο.

Το γιατί γίνονται όμως όλα αυτά, από πού ξεκινάνε, φαίνεται από το τι συμβαίνει σήμερα δίπλα από τη Συρία, στην Παλαιστίνη: Το κράτος-τρομοκράτης Ισραήλ, θέλοντας να επεκταθεί, σφάζει αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας (πάνω από 500 νεκροί -κυρίως άμαχοι- και 3000 τραυματίες μέχρι σήμερα). Οι φίλοι τους οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι τους εξοπλίζουν και τους καλύπτουν. Σε λίγο θα έχουμε νέες καραβιές προσφύγων, νέους πνιγμούς, νέους πρόσφυγες, που θα προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο. Ας μην νομίζουμε λοιπόν πως είμαστε άμοιροι ευθυνών, αφού η Ελλάδα είναι υπόδουλη τόσο στο Διευθυντήριο της Ε.Ε. όσο και στους Αμερικάνους.

Όσο υπάρχουν πόλεμοι, εκμετάλλευση και αδικία, τόσο θα υπάρχουν πρόσφυγες. Και οι ντόπιες δημόσιες υπηρεσίες αλλά και το κεντρικό κράτος θα είναι «αναρμόδιοι», αφού οι μόνοι αρμόδιοι είναι τα αφεντικά τους.

Tsougian

Read 906 times Last modified on Wednesday, 01 April 2015 13:04