ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 
Sunday, 02 October 2016 00:00

Από Κοινού || Κοινωνικός Συνεταιρισμός Αυτάρκειας

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Το Από Κοινού είναι ένας κοινωνικός συνεταιρισμός αυτάρκειας που δραστηριοποιείτε στο Ηράκλειο της Κρήτης με σκοπό :

Την εξέλιξη μιας ανεξάρτητης κοινότητας με δημιουργική παραγωγική δραστηριότητα κυρίως από μικρούς παραγωγούς, για μια ζωή πιο δίκαιη, πιο ηθική, με βάση την αειφορία, την επαφή με τη φύση και τις τέχνες και με εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις. Η δημιουργική δραστηριότητα βασίζεται σε τρεις άξονες:

Την παραγωγή προϊόντων & υπηρεσιών μικρής κλίμακας και με φυσικές μεθόδους.


Την εκπαίδευση με εναλλακτικές μεθόδους, ηθική και αγάπη.


Τον πολιτισμό & τη διάδοση τεχνών, παράδοσης και κουλτούρας.


Φυσικά η παραγωγή τροφίμων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα γιατί πάνω σ' αυτήν κτίζεται όλο το υπόλοιπο πολιτισμικό οικοδόμημα της κοινότητας.


Ενω οι αρχές του Συνεταιρισμού είναι:
Όλα τα προϊόντα παράγονται, από δική μας πρώτη ύλη. Για παράδειγμα, το παξιμάδι: θέλαμε να δούμε τι έκαναν σωστά οι παππούδες μας, ώστε να τρώνε καλά και να ζούνε πολύ! Σπείραμε ντόπια ποικιλία σίτου και κριθαριού, αλέσαμε σε πετρόμυλο και το αλεύρι μαζί με το πίτουρό του μετατράπηκε σε ζυμάρι, χωρίς άλλα πρόσθετα και καμία επεξεργασία. Με τη βοήθεια έμπειρων γιαγιάδων, ζυμώσαμε και φουρνίσαμε. Έτσι καταλήξαμε στην αυθεντική συνταγή -ένα σκληρό αλλά πραγματικά 100% ολικής άλεσης παξιμάδι-μιγάδι, χωρίς προσθήκη λευκού αλευριού.


Η "Από Κοινού Κοιν.Σ.Επ." καλλιεργεί ντόπιες, παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων -αποκλείοντας υβρίδια και μεταλλαγμένα- και μεγαλώνει τις καλλιέργειες της αποκλειστικά με φυσικές, οικολογικές μεθόδους, χωρίς φυτοφάρμακα, λιπάσματα και χημικά, με σεβασμό στη φύση, τον άνθρωπο και τα ζώα. Παράλληλα προάγουμε τη βιοποικιλότητα του τόπου μας.
Μας ενδιαφέρει να μειώνουμε συνεχώς το οικολογικό μας αποτύπωμα. Γι' αυτό και προσπαθούμε να παραμένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο... ντόπιοι. Χωρίς να αποκλείουμε κανένα, συνεργαζόμαστε κυρίως με παραγωγούς από την Κρήτη.
Θέλουμε όσοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, να γνωρίζουν από πού προέρχεται η τροφή τους. Είστε ευπρόσδεκτοι να επισκεφτείτε τα χωράφια μας, να κουβεντιάσουμε, να γίνετε κι εσείς ένας κρίκος της κοινότητας.

 

Ιστορικό


Στην κρίσιμη εποχή που ζούμε η κατάκτηση της συλλογικότητας είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα. Οι απόπειρες που γίνονται είναι πολλές και ποικιλόμορφες. Με το ξεκίνημα της μεγάλης κρίσης (2010-2012) στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου ξεκίνησαν κάποιες μικρές και άτυπες ομάδες να καλλιεργούν από κοινού, είτε παράγοντας οικολογικά προϊόντα είτε κάνοντας άλλες δράσεις. Η επαφές μεταξύ των ομάδων και ο παρείστικος χαρακτήρας τους κατέληξαν την Ανοιξη 2013 να γεννήσουν μια μικρούλα κοινότητα.

Το όνομα της ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ και η νομική της μορφή Κοιν.Σ.Επ..

H πρωτη της διακήρυξη ήταν :

Συνεταιριστική κοινότητα αυτάρκεια Από Κοινού Κοιν.Σ.Επ.
Πιστεύουμε στη συλλογικότητα. Αντιστεκόμαστε στη μοναξιά.

Ονειρευόμαστε μια κοινωνία αυτάρκειας, αλληλεγγύης και φιλοξενίας και όχι εκμετάλλευσης συνανθρώπων και φύσης.
Και το κάνουμε πράξη, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους.

Η συνεταιριστική κοινότητα αυτάρκειας Από Κοινού Κοιν.Σ.Επ. γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης την άνοιξη του 2013. Διάφοροι άνθρωποι με ποικίλα ενδιαφέροντα και ετερόκλητες εμπειρίες που μοιράζονται όμως έναν κοινό σκοπό: μια ζωή πιο δίκαιη, πιο ηθική, με βάση την αειφορία, την επαφή με τη φύση και τις τέχνες και με εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η Από Κοινού Κοιν.Σ.Επ. έχει τρεις αλληλένδετες γραμμές-δράσεις: την καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων-υπηρεσιών μικρής κλίμακας και με φυσικές μεθόδους, την εκπαίδευση με εναλλακιτκές μεθόδους, ηθική και αγάπη και τον πολιτισμό με τη διάδοση τεχνών, παράδοσης και κουλτούρας.

Βαθύτερος και ουσιαστικός σκοπός του Από Κοινού Κοιν.Σ.Επ. είναι να τεθούν οι βάσεις για μια αυτάρκη, αλληλέγγυα, ανταλλακτική μικρο-οικονομία που δεν θα αποσκοπεί στην αισχροκέρδεια.

Περισσότερες  πληροφορίες ; http://www.apokinou.gr/el/

Read 385 times Last modified on Sunday, 02 October 2016 23:20