ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 
Wednesday, 24 August 2016 00:00

Μια μικρή απάντηση στο Επιμελητήριο Χανίων που ίσως άργησε...|| του Κινηματό- γραφιστή

Written by 

Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε με έκπληξη τις γελοίες δικαιολογίες και δήθεν φιλάνθρωπες δηλώσεις των καταστηματαρχών της ευρύτερης περιοχής των Χανίων, όσο αφορά το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων. Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου τα παρακάτω, και θα προσπαθήσουμε με απλή λογική να απαντήσουμε στα ερωτήματα που μπαίνουν.

Η ανακοίνωση (ολόκληρη εδώ) εκτός των άλλων αναφέρει:

Ο επιχειρηματικός κόσμος απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο ο οποίος παρευρέθηκε στην αρχική συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μουζάλα θέτει τα εξής ερωτήματα :  Ποιοι πρόσφυγες θα έρθουν και με ποια διαδικασία. Είναι «ελεγμένοι» ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα κάποιων που πέρασαν τα Ελληνικά σύνορα και μετέπειτα συμμετείχαν σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη;

Η πρώτη ερώτηση μόνο γέλιο αλλά και τρόμο μπορεί να μας προκαλέσει, μιας και βλέπουμε ότι όλες οι τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη έγιναν από ανθρώπους δεύτερης ή και τρίτης γενιάς μεταναστών. Ο φανατισμός του Ισλαμικού κράτους, στοχεύει σε ανθρώπους που έχουν υποστεί την καταπίεση μέσα στα γκέτο των μεγαλουπόλεων και όχι σε ανθρώπους που περπάτησαν χιλιάδες χιλιόμετρα και πέρασαν θάλασσες, αν δεν πνίγηκαν σε αυτές. Οπότε καλό θα ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου να προσέχει τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και να μη προκαλέι πανικό, μιλώντας για τζιχαντιστές με καλάσνικοφ και βόμβες στο κέντρο των Χανίων. Τέλος, το καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες, και δυστυχώς όχι μόνο φέτος, περιστατικών απο ΝΑΤΟικούς ή κατά καιρούς μεθυσμένους στρατιωτικούς, παρόλα αυτά η ανακοίνωση του Επιμελήτηρίου προφανώς και χάθηκε στα ντουλάπια κάποιου καταστήματος κάτω απο τα δολάρια των "τουριστών".

Από πού προέρχονται οι πρόσφυγες, αν θα είναι μόνιμη η εγκατάσταση τους και με ποιες διαδικασίες θα ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες – οικονομίες;

Οι πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια προέρχονται απο χώρες που υφίστανται τον πόλεμο των "τουριστών" της προηγούμενης ερώτησης. Ναι αυτών με τα δολάρια. Έστω οτι οι πρόσφυγες έρχονται απο την Κίνα, τι διαφορά πιθανά να υπάρξει κύριε Επιμελήτηριε; Χωρίς να είμαι Υπουργός της κυβέρνησης, μπορώ να σας απαντήσω, ότι οι πρόσφυγες θα προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Τώρα για το δεύτερο σκέλος της ερώητησης σας, το μόνο που έχω να πώ είναι να δραστηριοποιηθούμε και κυρίως εσείς ως Επιμελητήριο και εμείς ως πολίτες, ώστε οι πρόσφυγες να έχουν πλήρη δικαιώματα σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Αντί επιλόγου

Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, δύο αντιθετικές κινήσεις βρίσκονται σε αντιπαράταξη. Η μία είναι η ενεργοποίηση των πιο βαθέων ρατσιστικών αντανακλαστικών της Ευρώπης. Εκφράζεται με την ανόρθωση φρακτών, τειχών και συρματοπλεγμάτων, την επιστράτευση της FRONTEX και του ΝΑΤΟ για να «προστατευτούν» τα σύνορα, τις απελάσεις και την καταστολή των προσφύγων.
Εκφράζεται πάνω απ’ ολα με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που καταστρατηγεί τη Σύμβαση της Γενεύης και κάθε έννοια ανθρωπισμού, αντιμετωπίζοντας τους πρόσφυγες ως είδος προς ανταλλαγή και ανοίγοντας τον δρόμο για μαζικές απελάσεις σε χώρες στις οποίες απειλείται η ζωή και η ελευθερία τους. Η άλλη κίνηση είναι αυτή της ανάδειξης ενός τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Εκατομμύρια άνθρωποι κινητοποίηθηκαν σε όλη την ήπειρο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στο πλευρό των προσφύγων, στο πλάι τους στη μάχη να περάσουν, ενάντια στα σύνορα και τα εμπόδια στον δρόμο τους. Από την άμεση δράση που ανέπτυξαν εκατοντάδες αλληλέγγυοι τον περασμένο Αύγουστο μέχρι τις χιλιάδες των ανθρώπων που ταξίδεψαν από όλες τις χώρες στη Μυτιλήνη και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου για να ενισχύσουν τις προσπάθειες υποδοχής και βοήθειας των προσφύγων, η Ευρώπη γνωρίζει το μεγαλύτερο κύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των τελευταίων δεκαετιών.

Στην κινητοποίηση αυτή, σε αυτή τη μεγάλη έκρηξη της αλληλεγγύης, διαβλέπουμε την ελπίδα για μια συνολική αναγέννηση των κοινωνιών μας, για να αποτρέψουμε τη μετατροπή της Ευρώπης ξανά σε «σκοτεινή ήπειρο». Εκεί λοιπόν πρέπει να σταθούμε και όχι σε τρομολαγνικές ανακοινώσεις από τα Επιμελήτηρια και τους συλλόγους Επειχειρηματιών, κατοίκων κλπ.

Θα ζήσουμε μαζί..Είναι χρέος μας..

Υ.Γ. Χθες, μετά την δημοσίευση του άρθρου λάβαμε στο λογαριασμό μας στο Facebook ένα mail σχετικό. Μέλος του εμπορικού συλλόγου μας επισήμανε την διαφοροποίηση του συλλόγου απο την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε την ανακόινωση που μας έστειλε, από την εφημερίδα Αγώνα της Κρήτης. 

Στην σύσκεψη-ενημέρωση από τον Δήμαρχο Χανίων με θέμα την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη υπήρξε ομοφωνία από πλευράς εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων. Η απουσία του Εμπορικού συλλόγου ήταν πράγματι ορατή. Έλειπε η διαφορετική άποψη. Όλοι οι παρευρισκόμενοι επαγγελματικοί φορείς (ΕΒΕΧ, ΟΕΒΕΧ, Ξενοδόχοι, Τουριστικοί πράκτορες) κ.α.- με μια φωνή συμφώνησαν -μακριά από την Κρήτη οι πρόσφυγες. …..Μια ασπιρίνη ένα σάντουιτς και στη …θάλασσα. Θα μας μολύνουν. Θα έρθουν εδώ και θα χαλάσει ο Τουρισμός . Θα έρθουν οι τρομοκράτες και θα μας σκοτώσουν. Θα κάνουν κάθε μέρα διαδηλώσεις και θα κλείσουν τα μαγαζιά μας .

Οι αμερικανοί , το ΝΑΤΟ,η Ε.Ε. δεν είναι οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες στον κόσμο;
Αυτοί δεν εξέθρεψαν την διεθνή τρομοκρατία για να φοβίζουν τους λαούς ;
Οι πολιτικές της ε.ε. δεν είναι υπέρ των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην περιοχή μας;
Η βάση στη Σούδα δεν είναι το ορμητήριο τους ;
Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ που εκδράμουν στην Σούδα από τα αεροπλανοφόρα γυρνώντας από το αιματοκύλισμα των λαών είναι για κάποιους πρότυπο τουρίστα;
Για αυτά δεν έχετε να πείτε τίποτα;
Γαργάρα όλα..

Βέβαια αφήνουν τα δολάρια τους στα διάφορα μπαρ της όμορφης πόλης μας ψάχνοντας για γυναικεία συντροφιά. Είναι παρήγορο όμως υπάρχει προοπτική ανάπτυξης.. να γίνουμε μια σύγχρονη Τρούμπα. Και τι μας νοιάζει ,αφού οι πόρνες δεν είναι κόρες μας και μανάδες μας . Δεν σας άκουσα να διαμαρτυρηθείτε ποτέ για αυτήν την κατάντια της πόλης μας. Ωραίος τουρισμός να τον χαίρεστε γυμνοσάλιαγκες.

Αλήθεια οι πρόσφυγες έρχονται ομαδικά για τουρισμό!!!! Τα ταξιδιωτικά γραφεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε τους έχουν κάνει πακέτα προσφορών για κρουαζιέρα στην δημοκρατική ΕΥΡΩΠΗ .
Ποια μαγαζιά έκλεισαν από τις διαδηλώσεις ;
Στην Γογονη και στην Κισαμου και αλλού στην πόλη μας έκλεισαν από τις διαδηλώσεις ; Δεν τα έκλεισε η οικονομική κρίση;
Ουαί φαρισαίοι και υποκριτές.

Ας έρθουμε τώρα στα του οίκου του ΕΣΧ και στις δηλώσεις των (4) της αντιπολίτευσης του δ.σ.

Ξεσπάθωσαν και μαζί με τους καθοδηγητές τους, τα διάφορα οικονομικά και πολιτικά τζάκια των Χανίων ζητάνε δηλώσεις μετανοίας από το προεδρείο του ΕΣΧ. .Αυτοί που με τις πολιτικές και τις πρακτικές τους χρόνια τώρα έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κατάσταση του τόπου μας και για την διάλυση του μαζικού κινήματος επαγγελματιών στην πόλη μας.

Αλήθεια δεν ξέρουν ποιες είναι οι ξεκάθαρες θέσεις και οι απόψεις του προεδρείου του ΕΣΧ για το προσφυγικό;
Δεν γνωρίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης του προεδρείου το προηγούμενο διάστημα ;
Πώς να τις γνωρίζουν αφού δεν είχαν καμία συμμέτοχη;
Ούτε ένα κουτί γάλα δεν τους περίσσεψε. Οι ανύπαρκτοι .

Αλήθεια ρώτησαν ποιοι ήταν οι λόγοι που δεν ήταν δυνατή η συμμέτοχη του ΕΣΧ στην σύσκεψη για το προσφυγικό. . Έτσι τους είπαν έτσι έγραψαν .Στο σημείο αυτό δεν θέλω να δικαιολογήσω την δικαιολογημένη απουσία του ΕΣΧ.

Το ότι κάποιοι από εμάς εκφράζονται ή ανήκουν στο ΚΚΕ δεν το κρύψαμε ποτέ. Το θεωρούμε και τιμή μας . Τις απόψεις ,τις θέσεις, τους στόχους και τις προθέσεις δεν τις κρύψαμε ποτέ από κανένα . Δεν είναι του χαρακτήρα μας να κρυβόμαστε γιατί απλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανένα ..Εσείς συνάδελφοι κρύβεστε στα φουστάνια των παραγόντων της ΝΔ,του ΠΑΣΟΚτου ΕΒΕΧ της ΕΣΕΕΕ των ΜΚΟ και διαφόρων τοπικών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων.

Ντρέπεστε να το πείτε ότι γλείφετε παντού αλλά πάντα .. «ανεξάρτητα».
Ντρέπεστε να πείτε ότι πιστεύετε σε ένα θεό… την Ευρωπαϊκή ένωση.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι με την πολιτική αμορφωσιά σας οδηγήστε στον λαϊκισμό και στην διαστρέβλωση θέσεων και απόψεων .
Πότε σαν προεδρείο του ΕΣΧ είπαμε ή καταθέσαμε πρόταση στα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχουμε «για άνευ όρων και κανόνων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες»;
Πότε ο πολιτικός φορέας που επικαλείστε έκανε τέτοια πρόταση; Ψεύτες και συκοφάντες εσείς και αυτοί που έγραψαν την επιστολή σας.

«– Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής…..στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Ειδικά για τα νησιά, αυτό απαντά άμεσα σ’ αυτούς που χύνουν δάκρυα για την οικονομία, τον τουρισμό κ.λπ.
– Αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο…… Είναι ευθέως αντίθετη με τη Συνθήκη του ΟΗΕ και το διεθνές Δίκαιο για τους πρόσφυγες….
– Πλήρης σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης και του Διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες…
– Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού καθώς και υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.
– Δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής, περίθαλψης, καταγραφής και προετοιμασίας των εγγράφων, που θα επιτρέψει την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων θέλουν – που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία
– Καμία συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας, καμία διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που, ανάμεσα στα πολλά δεινά για τους λαούς, ευθύνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις»….

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ….Κυριακή 6 Μάρτη 2016 (Μερικά αποσπάσματα…)
===

Εσάς οι προτάσεις σας ποιες είναι ;Μήπως να τους βουλιάξουμε ;Μήπως να δημιουργήσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους βάζουμε να δουλεύουν για μια μπουκιά ψωμί όπως στη Γερμανία του ΧΙΤΛΕΡ;;

Αγαπητοί συνάδελφοι η κοινωνία των Χανίων στο σύνολο της , έδειξε στην πράξη την αλληλεγγύη της στους κατατρεγμένους του κόσμου.
Απέδειξε στην πράξη ότι δεν χειραγωγείτε από ρατσιστικές φωνές μίσους.

Ο Χανιώτικος λαός αν χρειαστεί να δείξει την αλληλεγγύη του θα το πράξει στο βαθμό που μπορεί .

Παπαδάκης Εμμανουήλ μέλος του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Read 711 times Last modified on Thursday, 25 August 2016 11:52