ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 
Thursday, 12 November 2015 00:00

Δημοκράτης ή Δολοφόνος || του Κινηματό- γραφιστή Featured

Written by 

Πρίν δύο ημέρες πέθανε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμίτ. Πλήθος ανακοινώσεων από κόμματα και νεολαίες για την ηγετική μορφή του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού, του μεγάλου Ευρωπαίου και λοιπά άλλα μεταθανάτια κοπλιμέντα, τα οποία για κάποιον που δεν ξέρει τι πραγματικά έκανε ο Σμιτ, δημιουργούν εντύπωση. Λάθος εντύπωση όμως γιατί ο Σμίτ ήταν ο κύριος εμπνευστής των λευκών κελιών στη Γερμανία, των προοδευτικών κολαστηρίων, όπου τα μέλη της RAF βρήκαν το θάνατο.

Aνακοίνωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Χανίων
Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ
Ανακοίνωση Ε.Μειμαράκη
Ανακοίνωση ΠτΔ

222

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φυλακές ειδικού τύπου

Φυλακές απομόνωσης υπήρχαν πάντα. Παρόλα αυτά μπορούμε να αναγνωρίσουμε δύο περιόδους έντονης έξαρσης του φαινoμένου. Η πρώτη ξεκινάει το τέλος του 18ου αιώνα και διαρκεί μέχρι τα μέσα του 19ου. Η δεύτερη ξεκινάει τη δεκαετία του 1970 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Την ιδεολογική θεμελίωση του απομονωτικού εγκλεισμού ανέλαβαν κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου οι θεολόγοι, ενώ τον ίδιο ρόλο έπαιξε κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου η επιστήμη της ψυχολογίας.

Η αντιμετώπιση ριζοσπαστικών μορφών δράσης έγινε η αφορμή για την επαναφορά του απομονωτικού εγκλεισμού στην Ευρώπη. Η φυλακή απομόνωσης είναι μια φυλακή μέσα στη φυλακή.

  • Tο 1974 στη Γερμανία κατασκευάζονται στις φυλακές Σταμχάιμ τα ειδικά κελιά απομόνωσης (λευκά κελιά) όπου κρατούνται τα μέλη της RAF.
  • Στις ΗΠΑ το 1996 υπήρχαν πάνω από 40 φυλακές απομόνωσης με 15000 κρατούμενους. Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 57, 16 από τις οποίες βρίσκονται στην πολιτεία του Τέξας.
  • Στην Τουρκία το 1991 θεσμοθετήθηκε η στήριξη του απομονωτικού εγκλεισμού για την 'αποτελεσματικότερη' κράτηση των πολιτικών κρατουμένων. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί ήδη 6 τέτοιες φυλακές χωρητικότητας 2000 ατόμων ενώ κατασκευάζονται κι άλλες με υπόγεια κελιά που θα μπορούν να «στεγάσουν» πάνω από 8000. Ηδη οι νεκροί από απεργία πείνας με αίτημα την άρση του απομονωτισμού έχουν ξεπεράσει τους 100.
  • Στην Ελλάδα οι φυλακές απομόνωσης, τα ειδικά κελιά, κατασκευάστηκαν για τους κρατούμενους της 17Ν και του ΕΛΑ το καλοκαίρι του 2002 στον Κορυδαλλό.

Η κατασκευή των ειδικών κελιών είναι πανομοιότυπη. Υπόγεια και ημιυπόγεια ατομικά κελιά διαστάσεων 2,5 επί 3μ κατά μέσο όρο (στην Ελλάδα είναι τα μικρότερα), τεχνητός φωτισμός 24 ώρες το 24ωρο, απουσία παράθυρου ή ύπαρξη μικρών παράθυρων σε τυφλά σημεία, ώστε οι κρατούμενοι να μην έχουν καμία εικόνα, προαύλιο πλήρως χτισμένο με σχεδόν ανύπαρκτη πρόσβαση σε γη, ουρανό και ήλιο, σιδερένιες πόρτες σε κάθε άνοιγμα των εσωτερικών διαδρόμων με στόχο τον πλήρη αποκλεισμό, ακόμα και από μια εσωτερική εικόνα της φυλακής, επισκεπτήρια σε μικρούς χώρους με τζάμι ή ατσάλινο πλέγμα, μικρή διάρκεια επισκεπτηρίων, κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα σημεία διαβίωσης των κρατουμένων με στόχο τη διαρκή αίσθηση της έκθεσής τους στις αρχές και πλήθος άλλες «τεχνικές» με τις οποίες η εφευρετική εξουσία κάθε χώρας εμπλουτίζει το οπλοστάσιο του απομονωτισμού τελειοποιώντας τις μεθόδους του.

Οι φυλακές απομόνωσης έχουν χαρακτηριστεί «βασανιστήριο» από τις διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά η εφαρμογή τους έχει μια διπλή χρησιμότητα για το σύγχρονο αυταρχικό κράτος. Αφενός μεν να σπάσει τους «σκληρούς» αντιπάλους της κρατικής νομιμότητας και αφετέρου να εμφανίσει κάποιες κατηγορίες υποδίκων ή καταδίκων σαν πραγματικά θηρία, για τα οποία απαιτούνται αληθινά κλουβιά.

Γερμανία, Σμιτ, RAF και Ζαν Πολ Σαρτρ

Το Δεκέμβρη του 1974 ο Σαρτρ επισκέφτηκε τον Αντρέας Μπάαντερ για να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησης, εκείνος που τον συνόδεψε ήταν ο καγκελάριος της τότε Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ. Στα διαστροφικής επινόησης αυτά κατασκευάσματα εγκλεισμού, που είχε μάλιστα εμπνευστεί ο ίδιος ο Σμιτ, λίγο καιρό αργότερα θα βρίσκονταν «αυτοκτονημένοι» με σφαίρες στον αυχένα(!) κρεμασμένοι, και μαχαιρωμένοι, ο Μπάαντερ, η Ένσλιν και ο Ράσπε, μέλη της RAF.
Η RAF γεννήθηκε μέσα από την πολιτική αφύπνιση των κοινωνικών στρωμάτων τον Μάϊο του `68, και οι κύριοι στόχοι της ήταν Αμερικανικών συμφερόντων. Όπως την βομβιστική επίθεση τον Μάϊο του 1972 σε αμερικάνικο στρατόπεδο, στην Φρανκφούρτη.
Ο μέλη της RAF ήθελαν να κοινοποίησουν τις άθλιες συνθήκες κράτησης και να ευαισθητοποιήσουν το μέρος της κοινής γνώμης που φερόταν να κατανοούσε τις πράξεις τους (20% της γερμανικής γνώμης δικαιολογούσαν την δράση της οργάνωσης). [1]

 

33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για τον λόγο αυτό, τα μέλη της RAF, άρχισαν απεργία πείνας τον Νοέμβριο του 1974, και έστειλαν ένα γράμμα στον Σάρτρ.

«Σαρτρ, ξέρουμε ότι είσαι άρρωστος. Αλλά αυτό που θέλουμε από σένα να κάνεις, είναι υψίστης σημασίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απεργία πείνας, με την εξαθλίωση και την απομόνωση. Αυτό που σου ζητάμε είναι πάρεις συνέντευξη από τον Αντρέας Μπάαντερ, ώστε να δοθεί δημοσιότητα στον αγώνα μας».

Η συνάντηση ορίστηκε για τις 4 Δεκεμβρίου 1974 μετά το θάνατο του Χόλγκερ Μάινς στις 9 Νοέμβρη από έλλειψη τροφής, μιας και ο Σμίτ δεν έδωσε ποτέ την άδεια να μπούνε γιατροί στις φυλακές.  Ο Σαρτρ κατήγγειλε δημοσίως τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης οι οποίες περιέλαμβαναν την απομόνωση σε ένα ψυχρό περιβάλλον ηχομόνωμενο από παντού και όπου υπήρχε συνεχόμενος φωτισμός.

Οπότε, τα γλυκά λόγια για εμπνευστές τέτοιων πρακτικών που θέλουν να αυτοβαφτίζονται και προοδευτικοί με δημοκρατικά χαρακτηριστικά, πρέπει να ξεσκεπάζονται και να φαίνεται η αλήθεια. Γιατί ο Σμιτ τελικά ήταν ο καγκελάριος των λευκών κελιών και έχει βάψει τα χέρια του με αίμα.

[1] : http://www.stokokkino.gr/article/3996/San-simera-4-Dekembriou-1974?fb_comment_id=179226475608689_297842890413713#f1155afeb4

Read 526 times Last modified on Sunday, 22 November 2015 15:30