ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 
Tuesday, 23 June 2015 03:00

Δεν θα παραμείνουμε αριστεροί αν πάμε σπίτια μας σήμερα... || του Κινηματό-γραφιστή Featured

Written by 

Από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει μια σειρά δηλώσεων όλων των αποχρώσεων. Από τους αριστερούς, οι οποίοι δηλώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κωλοτούμπα, και από τους δεξιούς, που κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει GREXIT, ότι υπογράφτηκε μνημόνιο. Και τους «Μένουμε Ευρώπη» να σφυρίζουν στο Σύνταγμα.

Κανείς, και αυτό είναι μια αλήθεια που πρέπει να αποδεχτούμε δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ με την ιδέα ότι θα μας βγάλει από την κρίση, από την ΕΕ και θα μας οδηγήσει στον σοσιαλισμό. Όποιος πίστευε κάτι τέτοιο, ας σταματήσει να διαβάζει αυτό το άρθρο σε αυτό το σημείο. Όσοι πίστευαν αυτό που πίστευα και πιστεύω και εγώ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι ο δρόμος για την μετεξέλιξη της κοινωνίας ή έστω ένας δρόμος για να στηθεί η κοινωνία και το κίνημα στα πόδια του, τότε βρισκόμαστε σε κάλο δρόμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δεν είχε και δεν θα έχει πότε το εκλογικό ποσοστό προκειμένου να πάει σε ρήξη με την Ευρώπη και να οδηγηθούμε σε «κάτι άλλο» επαναστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε με αυτό το ποσοστό γιατί ο κόσμος πίστεψε ότι η δημοκρατία μπορεί να έρθει σε αυτόν τον τόπο και τα δικαιώματα του θα σταματήσουν να καταστρατηγούνται μέρα με την μέρα. Με αυτές τις προσδοκίες ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κυβέρνηση και με αυτές συνέχισε. Οι προγραμματικές του δηλώσεις μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Ωστόσο, καμία εντολή δεν πήρε από τον ελληνικό λαό για ρήξη με την Ευρώπη και... επιστροφή στη δραχμή, ή άλλες αριστεριστικές προτάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι η χθεσινή πρόταση- συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προεκλογικές εξαγγελίες για σκίσιμο του μνημονίου. Τέθηκαν κοστολογημένα μέτρα κοντά στα 7,8 δις ευρώ. Σήμερα συγκρίνονται από τα ΜΜΕ και από διάφορυς στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με αρκετή κριτική, με τα μέτρα του mail Χαρδούβελη εμφανίζοντας τα ως δυσβάστακτα μέτρα, ταφόπλακα και άλλες βαρύγδουπες εκφράσεις. Προκαλείται σύγχυση η οποία ειναι σκόπιμη, ότι το θέμα δεν είναι πόσο κοστολογούνται τα μέτρα αλλά ποιούς τελικά αφορούν.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε φιλότιμα και σεβόμενη τις περιβόητες κόκκινες γραμμές της απέναντι σε ένα σκληρό ευρωπαϊκό μπλοκ, το οποίο ήθελε ακόμα πιο επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό. Είναι προφανές ότι μπορούμε να βρούμε πολλούς τρόπους για να χρυσώσουμε το χάπι και να δικαιολογήσουμε την χθεσινή πρόταση-συμφωνία.
Όσοι επί μήνες κινδυνολογούσαν πως η Οικονομία και η Ελλάδα καταρρέει αν δεν υπάρξει συμφωνία, πως η χώρα καταστρέφεται εν μέσω τουριστικής περιόδου, μπαίνουν τώρα στην κριτική της συμφωνίας, βγάζοντας μας από τα ρούχα μας, στην κυριολέξία. Αυτούς τους έχει αφήσει η κοινωνία αρκετά πίσω.
Από την άλλη διαφαίνεται η απαίτηση πολλών να μην υπάρξουν μέτρα, η οποία τις περισσότερες φορές ταυτίζεται με την αντίληψη να μην υπάρχουν και φόροι. Αν οι φόροι λαμβάνονται και χρησιμοποιούνται για κοινωνικές δαπάνες και για τη λειτουργία του κράτους και όχι για να ταΐζουν τα Golden Boys και τη διαπλοκή αποτελεί προοδευτικό μέτρο. Το πρόβλημα, δεν είναι οι φόροι αλλά το «ποιοί φόροι» και κυρίως σε «ποιούς». Αν προκύπτουν από την πρόταση-συμφωνία μέτρα 8 δις, τα οποία καλούνται να πληρώσουν αυτοί που πρέπει αλλά δεν πλήρωσαν ποτέ, αυτά τα μέτρα είναι μια διαφορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αυξήσει το φόρο πολυτελείας, να αυξήσει την εισφορά αλληλεγγύης στα υψηλά εισοδήματα, να «πιάσει» τις φοροδιαφεύγουσες εταιρείες και άλλα πολλά, που ήταν ήδη στις προγραμματικές δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν μόνο τα καλά μέτρα.

Υπάρχουν και μέτρα από τα άλλα, από αυτά των προηγούμενων, που συνεχίζουν να βαραίνουν τους πάντες ως έμμεσοι ή έκτακτοι φόροι. Αυτά τα μέτρα συνεχίζουν να επιβαρύνουν και να εξαθλιώνουν περισσότερο και τα φτωχότερα στρώματα. Βασικές λειτουργίες του κράτους, όπως της Δικαιοσύνης, του ΣΔΟΕ, των διωκτικών μηχανισμών, κινούνται μέσα στη διαφθορά. Αδικούν την κοινωνία και υπηρετούν τα χειρότερα κομμάτια της. Τι σημασία έχει να προβλέπεις μεγάλη φορολογία για τα μεγάλα εισοδήματα, όταν αυτά καταφέρνουν να είναι αδήλωτα;

Το βάρος πέφτει, στους βουλευτές κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καλούνται να διαβάσουν την συμφωνία και να δείξουν το θάρρος τους. Οι ελληνικές εκλογές έριξαν άμμο στα γρανάζια της ΕΕ, οι πολίτες αποφάσισαν για μια εναλλακτική ευρωπαϊκή πολιτική, έχοντας υποστεί οδυνηρά, σε πρώτο πρόσωπο τις συνέπειες. Oι πολίτες και όχι οι τραπεζίτες πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο στα θέματα κύριας σημασίας για την Ευρώπη. Και ενώπιον της μετά-δημοκρατικής αποχαύνωσης μιας κοινής γνώμης που επιδιώκεται να κρατηθεί, όπου είναι δυνατό, μακριά από ρήξεις, και ο Τύπος ασφαλώς επιβάλλεται να παίξει τον ρόλο του.

Στο συλλογικό μας πρόβλημα μην ψάχνει ο καθένας να βρει ατομικές λύσεις.

Δεν θα παραμείνουμε αριστεροί αν πάμε σπίτια μας σήμερα.

Read 33647 times Last modified on Tuesday, 23 June 2015 23:43