ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 
Sunday, 30 November 2014 02:00

Η μοναδική ιστορία του Μαύρου τερματοφύλακα Βασιλιά || του Κινηματο- γραφιστή Featured

Written by 

Το ποδόσφαιρο είναι ίσως από τα πιο θεαματικά αθλήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Πολλά χρήματα δαπανούνται ετησίως σε μεταγραφές, όχι μόνο στις επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και στις ερασιτεχνικές όπου εκεί κανένας έλεγχος δεν υπάρχει, και βέβαια τα φώτα της δημοσιότητας δεν πέφτουν σχεδόν ποτέ.

Αν κάποιος μια μέρα παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο της γειτονιάς του, δυο ομάδων ερασιτεχνικού πρωταθλήματος θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είναι Έλληνες. Θα δει Αφρικανούς, Άραβες, αλλά και Βαλκάνιους ποδοσφαιριστές να παίζουν στο γήπεδο.

Πάντα είχα την απορία, ποιος συντηρεί αυτούς τους παίχτες, ποιος τους καλεί στην Ελλάδα, και βέβαια ποιες είναι οι συνθήκες δουλειάς τους και διαμονής τους. Συνήθως οι μικρές ομάδες, που αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, συντηρούνται είτε από χρήματα των ίδιων των ποδοσφαιριστών, είτε από κάποιον παράγοντα που μπορεί να σηκώσει ένα μικρό budget της ομάδας, το πολύ 5000 ευρώ.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι ξένοι ποδοσφαιριστές, έρχονται από κάποιες χώρες με στόχο να παίξουν σε ένα πρωτάθλημα της αναπτυγμένης Ελλάδας, να πληρωθούν καλά και να βοηθήσουν τις οικογένειες τους, και βέβαια να εξελιχτούν σαν παίχτες οι ίδιοι. Αντί αυτού, συναντούν, πονηρούς ψεύτο ιδιοκτήτες, ρατσισμό από φιλάθλους και βέβαια τίποτα από χρήματα. Κάπως έτσι μένουν στο δρόμο με κουρελιασμένα τα όνειρα τους, και προσπαθώντας να επιβιώσουν στην Ελλάδα παράνομα.

2

Ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων είναι και ο Jerry Ugen. Σίγουρα δεν είναι ο μόνος. Ίσως τον ευνόησε η τύχη και έγινε γνωστός. Άλλοι, μένουν ακόμα στο δρόμο, και στην αφάνεια προσπαθώντας να ζήσουν.

Ο Jerry Ugen γεννήθηκε το 1970 στη Νιγηρία. Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και φυσικά το άθλημα που τον κέρδισε ήταν το πλέον διαδεδομένο στη χώρα του, το ποδόσφαιρο. Και η θέση που αγάπησε και έκανε καριέρα ήταν αυτή του τερματοφύλακα. Η ομάδα που αγωνίστηκε στη Νιγηρία ήταν η Τζούλιος Μπάγκα, μία από τις καλύτερες ομάδες της χώρας, η οποία είχε έδρα την πόλη Λάγκος, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Ο Ugen υπήρξε 14 φορές διεθνής με την ομάδα της Νιγηρίας.

Παρακολουθήστε το ντοκυμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης για τον Jerry Ugen:

http://www.hprt-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=33660&tsz=0&autostart=0

Το 1989 παίρνει τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τη χώρα του και να αναζητήσει μία καλύτερη καριέρα στο εξωτερικό. Προορισμός του η Ελλάδα και ο ιστορικός Απόλλων Αθηνών τότε (Σμύρνης σήμερα). Στην «ελαφρά ταξιαρχία» αγωνίζεται για δύο περίπου σεζόν, μέχρι το 1991, φορώντας τη φανέλα με το Νο 1 20 φορές. To 1991, ο Jerry Ugen, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην προπόνηση, και έσπασε το πόδι του. Οι παράγοντες της ομάδας του, τον αγνόησαν και τον άφησαν εκτός της ομάδας χωρίς καν να τον φροντίσουν.

1

 

Ο ίδιος αποφασίζει να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο και να ζήσει στην αφιλόξενη Ελλάδα. Αναγκάστηκε να γίνει πλανόδιος πωλητής στα πανηγύρια όπως οι περισσότεροι ομοεθνείς του. Αφηγείται τις δυσκολίες που πέρασε και πως κατάφερε να τον προσλάβουν ως Πορτιέρη σε φημισμένο Αθηναϊκό Club, όπου αργότερα γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του. Τότε άρχισε για τον JERRY μια καινούργια μάχη αποδοχής, από την οικογένεια της αυτή τη φορά.

Την κέρδισε κι αυτή.

Σήμερα, μετά από όλη αυτή την Οδύσσεια Jerry Ugen, είναι προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης

 

Read 1145 times Last modified on Wednesday, 29 April 2015 18:33

Media