ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 
Tuesday, 10 January 2017 00:00

Όνειρο χειμερινής νυκτός

Written by 
Rate this item
(0 votes)

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέρυσι στα τέλη του Οκτώβρη, στις πρώτες μεγάλες πτώσεις της θερμοκρασίας δημιουργήθηκε ένα εξαιρετικό φαινόμενο. Ένας θερμός αντικυκλώνας που συνήθως κρατά λίγες μέρες. Κόντρα σε όλες τις προγνώσεις, σαν ένα θαύμα, ένας τεράστιος αντικυκλώνας άνοιξε καλύπτοντας στα όρια του μια μεγάλη περιοχή από Συρία-Τουρκία ως την Κεντρική Ευρώπη. Μία μαγική τρύπα που κάλυπτε ακριβώς την διαδρομή που κάνανε τότε οι διερχόμενοι πρόσφυγες. Το ανεξήγητο προγνωστικά φαινόμενο διήρκεσε σχεδόν 2 με 3 μήνες κάνοντας την πορεία αυτών των ανθρώπων λίγο πιο εύκολη. Ήμασταν στο μέσο του χειμώνα και την ημέρα είχε θερμοκρασίες κοντά στους 10 βαθμούς ενώ το βράδυ πια, σταδιακά έπεφτε κάτω του μηδενός, ειδικά στην Ειδομένη. Έτσι με την βοήθεια του καιρού, κάπως ελαχιστοποιήθηκαν ατυχή γεγονότα.
Τον προπέρσινο χειμώνα, τότε που απλά έρχονταν και περνούσαν παράνομα, αρκετοί πρόσφυγες πέθαναν άδοξα έξω στα κρύα, μέσα σε χωράφια και φυλάκια. Άνθρωποι που για αυτούς δεν θα μιλήσει κανείς. Δεν γράψανε ιστορία, δεν πρόλαβαν να φθάσουν πουθενά, αλλά δυστυχώς ανήκουν στις μαύρες σελίδες της. Μετά ακολούθησε ο Φλεβάρης και η Ειδομένη της λάσπης και του κρύου. Το λασποχώρι των 13.000 ψυχών.
Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος ακριβώς που το κράτος μας έχει αναλάβει τις ευθύνες του και 16 μήνες παρουσίας της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες. Έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ (απ ότι λένε διάφορες επίσημες φυλλάδες) , ενεργοποιούνται πάνω από 250 ΜΚΟ στην Ελλάδα, εργάζονται πάνω από 6000 άνθρωποι για 63000 πρόσφυγες πια, που έχουμε σε όλη την επικράτεια. Στα χαρτιά φαίνεται έργο και στα διάφορα καλοπληρωμένα πρότζεκτς. Η ουσία όμως είναι ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται σε τέντες, στους -10, σε αποθήκες, σε εγκαταστάσεις που δεν λειτουργούν σωστά. Το κρύο είναι ανυπόφορο. Σκοτώνει… Βιώνουμε έναν ψυχρό αντικυκλώνα, απάντηση του περσινού θαυμαστού θερμού. Αυτές τις μέρες όλοι μάθαμε τι σημαίνει παγετός. Τι σημαίνει να μην έχω ζέστη στο σπίτι μου, νερό. Να κρυώνω και να μην μπορώ να ζεστάνω το παιδί μου ούτε με την αγκαλιά μου. Σε αυτές τις συνθήκες, χωρίς τοίχους, χωρίς παπλώματα, χωρίς προστασία, επί μήνες βρίσκονται άνθρωποι και μωρά. Γέροι και άρρωστοι. Στο όνομα του ανθρωπισμού διαπράττονται φόνοι εξ αμελείας. Όταν μπροστά σου έχεις ένα παιδί μες στους πάγους, δεν κοιτάς την γραφειοκρατία. Δεν κοιτάς τα κονδύλια, δεν κοιτάς ούτε καν την δουλειά σου. Κάνεις το χρέος σου σαν άνθρωπος. Ανοίγεις την πόρτα σου, δίνεις το μπουφάν σου. Παίρνεις τηλέφωνα. Βρίσκεις ξενοδοχεία. Μιλάς με αρμόδιους. Κάνεις ότι μπορείς και ότι δεν μπορείς. Δεν αφήνεις τους ανθρώπους στο κρύο. Ούτε τους άστεγους περιμένεις να ρθούνε να σε βρούνε.. πας και τους βρίσκεις… τότε ο μηχανισμός λέγεται κράτος, ή ΟΗΕ, ή ΜΚΟ.
 Πριν 8 μέρες γεννήθηκε ένα μωράκι στο καμπ των Βασιλικών. Στο κτίριο 2 που είναι χωρίς θέρμανση, ζει μια οικογένεια Ιρακινών με τα 5 παιδιά τους και μια γιαγιά. Το ένα παιδί (κορίτσι 5 ετών) δεν περπατάει (γεννήθηκε πρόωρο και δεν οξυγονώθηκε), το μικρότερο είναι το μόλις 8 ημερών. Γεννήθηκε με καισαρική στο Ιπποκράτειο και μετά από 5 μέρες τους έβγαλαν και τους γύρισαν πίσω. Η γυναίκα, λεχώνα μιας βδομάδας έχει πυρετό και δεν τρώει τίποτε. Δεν υπάρχει γιατρός στο καμπ πια, αύριο θα πάει ασθενοφόρο να την πάρει για να βγάλει τα ράμματα. Στο μεταξύ η γυναίκα ψήνεται στον πυρετό. Η γιαγιά είναι με δεκανίκια, έσπασε ή της έσπασαν το πόδι στα Σκόπια σε μια προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα των Σκοπίων. Στα Βασιλικά θέρμανση έχουν στα 3 από τα 5 κτίρια. Μόνο 120 ψυχές πια εκεί μέσα και δεν τους έχουν καν ενώσει σε ένα πιο ζεστό χώρο. Μια άλλη νεαρή μάνα με 4 παιδιά, κλαίει για λίγη ζέστη. Τα παιδιά της ήταν όλα παγωμένα. Αυτές και πολλές άλλες εικόνες μας στοίχειωσαν και σήμερα σαν κακό όνειρο… Βλέπουμε και τις φωτογραφίες από το Βαγιοχώρι, τα νησιά και απορούμε και παγώνουμε περισσότερο...
Το θέμα είναι πως συνεχώς τρέχουμε να προλάβουμε το πρόβλημα και όχι να κάνουμε κάτι νωρίτερα. Είναι τόσα τα χρήματα που θα μπορούσαν όλοι να έχουν τακτοποιηθεί πολύ νωρίτερα. Αλλά αντί να συζητάμε και να ψάχνουμε για λύσεις οι υπεύθυνοι λένε πως απαγορεύεται να βγάζουμε φωτογραφίες των χιονισμένων κέντρων. Είναι αντιδιαφήμιση… δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ… Απαγορεύεται… Απαγορεύεται... Εμείς βγάλαμε λίγες σήμερα χωρίς χιόνια για να είμαστε νόμιμοι με θερμοκρασία -7 σε κλειστό χώρο… Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εθελοντές Θεσσαλονίκης- Αγάπη χωρίς Σύνορα Love without Borders

Read 370 times