ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 

Φανταστική συνέντευξη για την ανύπαρκτη ημέρα χωρίς τίποτα στα Χανιά || Ποδηλάτρεις

Rate this item
(0 votes)

Μια φανταστική συνέντευξη των Ποδηλατρών με κάποιο τοπικό μέσο ενημέρωσης (δεν είμαστε εμείς), για το θέμα των ποδηλατοδρόμων στην πόλη, το παρκάρισμα, τον δήμαρχο και την τροχαία.

Γεια σας. Είμαστε από (τίτλος ΜΜΕ) και θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για την σημερινή κινητοποίησή σας. Μπορείτε να μας πείτε το όνομα και την ιδιότητά σας;

Είμαι ποδηλάτης / ποδηλάτισσα στα Χανιά και συμμετέχω στην εκδήλωση που έχει καλέσει η συλλογικότητα “ΠοδηΛάτρεις”

Δεν μπορείτε να μου δώσετε ένα ονοματεπώνυμο να ξέρω με ποιόν μιλάω και τι επαγγέλλεστε;

Όχι. Είμαι ένας από τους πολλούς ποδηλάτες στην πόλη και δεν έχει σημασία το όνομά μου και σίγουρα ούτε το επάγγελμά μου. Ως ποδηλάτη / ποδηλάτισσα με πλησιάσατε κι όχι ως Μανώλη ή Μαρία

Γιατί κάνετε την αποψινή κινητοποίηση;

Την σημερινή συγκέντρωση την κάνουν οι ΠοδηΛάτρεις για να διαμαρτυρηθούν για την απραξία των θεσμών που είναι επιφορτισμένοι για το κυκλοφοριακό στην πόλη, αλλά και για την υποκρισία των εκπροσώπων τους όταν μιλάνε γιαυτό το θέμα.

Εννοείτε τον Δήμο Χανίων και τον Δήμαρχο;

Κατ’ αρχήν ναι, αλλά οι Ποδηλάτρεις αναφέρονται και στην Τροχαία.

Γιατί στην Τροχαία;

Μα επειδή είναι δική τους αρμοδιότητα ο έλεγχος του κυκλοφοριακού χάους και δεν φαίνεται να θέλουν να κάνουν κάτι. Αν ήθελαν τότε σίγουρα δεν θα υπήρχαν ΙΧ που παρκάρουν παράνομα εμποδίζοντας την κυκλοφορία σε όλους τους κεντρικούς δρόμους. Και μάλλον δεν θέλουν (και ότι έχουν το απαραίτητο προσωπικό) επειδή όταν θέλουν (π.χ. επίσκεψη σημαντικού προσώπου, εκδήλωση πολιτικού κόμματος, ημέρες παρελάσεων, κ.ο.κ.) η πόλη αλλάζει όψη.

Και με τον Δήμο όμως έχετε παράπονο, είπατε!

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν αρκεί να είναι ένας ευγενικός άνθρωπος και ήρεμος ομιλητής, όπως είναι ο κ, Βάμβουκας. Πρέπει να είναι κατ’ αρχήν συνεπής με τις εξαγγελίες του και πάντως να κάνει πράξεις προς την λύση των προβλημάτων της πόλης. Ο κ. Βάμβουκας δεν έχει κάνει κάτι προς την επίλυση του κυκλοφοριακού.

Μα, δεν είναι ένα απλό θέμα.

Μήπως τελικά είναι; Φαίνεται όχι μόνο από τόσες και τόσες πόλεις του εξωτερικού αλλά και της χώρας μας. Η Ιταλία για παράδειγμα που έχει πόλεις τόσο όμοιες με τα Χανιά (παλιά κτήρια, στενά δρομάκια, κλπ) πώς τα έχει καταφέρει; Η Πίζα είναι όμοια σε πληθυσμό, μέγεθος και ρυμοτομία, με παλιά και νέα πόλη και τουρισμό όπως κι εδώ. Έχει και κατ’ ευθείαν πτήσεις από Χανιά, να πάει ο Δήμαρχος να πάρει καμιά ιδέα. Το γειτονικό μας Ρέθυμνο μπορεί κι αυτό να δώσει ιδέες.

Καλά, και πρέπει να προσβάλλετε τον Δήμαρχο;

Κατ’ αρχήν ο Δήμαρχος είναι αιρετός, υποσχέθηκε κάποια πράγματα, ζήτησε την ψήφο των πολιτών και ανήλθε στον δημαρχιακό θώκο. Κάθε θέση αιρετού υπόκειται σε κριτική, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που μένουν άλυτα και πάντως όταν ο αιρετός αυτός χαρακτηρίζεται από αμετροέπεια λόγων και έργων. Και, αλήθεια, ποιά συγκεκριμένη προσβολή εισέπραξε ο Δήμαρχος; Ότι γράφτηκε πως “μάλλον δεν θέλει να στενοχωρήσει τους καταστηματάρχες που θέλουν να παρκάρουν έξω απ’ τα μαγαζιά τους”; Ότι “απέναντι απ’ το δημαρχείο υπάρχει σε μόνιμη βάση κατάληψη πεζοδρομίου απο τραπεζοκαθίσματα” ή ότι “έξω απ’ την επιχείρηση του δημάρχου όπου υπάρχει και στάση λεωφορείου παρκάρουν παράνομα ΙΧ”; Το ότι γράφτηκαν τον προσβάλλει και δεν τον προσβάλλει η πραγματικότητα που αναφέρεται στα γραφόμενα;

Δεν είναι αυθαίρετο να γράφετε ότι οι καταστηματάρχες παρκάρουν παράνομα; Πώς το ξέρετε;

Κοιτάξτε. Στο μεγαλύτερο μέρος του πράγματι είναι εικασία, γιαυτό γράφτηκε “μάλλον”. Όμως κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Δεν είναι μόνο ο τωρινός δήμαρχος – δεν διέφεραν οι προηγούμενοι. Γιατί έφτιαξαν ποδηλατόδρομο μόνο στην Πειραιώς; Επειδή δεν έχει μαγαζιά; Γιατί δεν γράφουν τα ΙΧ που ευθύνονται για το μποτιλιάρισμα και το φρακάρισμα λεωφορείων στις οδούς Παπανδρέου, Σκαλίδη, Γιάνναρη, Αποκωρώνου, Κυδωνίας: Γιατί έχει μαγαζιά. Πού υπάρχει κατάληψη πεζοδρομίων και πεζοδρόμων; Στα σημεία που έχει μαγαζιά. ακόμα και στο μικρό τμήμα της Βενιζελου στο οποίο ο δρόμος στενεύει (απέναντι απ το σταδιο) ακριβώς εκεί παρκάρει παράνομα το αυτοκίνητο της σχολής οδηγών με τα διακριτικά του. Να πώς ξέρουμε για έναν “μαγαζάτορα” που έχει και ιδιαίτερη σημασία μια και είναι δάσκαλος οδήγησης!!!

Έχετε να κάνετε κάποιες προτάσεις;

Οι ποδηΛάτρεις έχουν ήδη επανειλημμένα καταθέσει δια του Τύπου τις προτάσεις τους και κατά την διάρκεια των θητειών των προηγούμενων διοικήσεων και με το που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση του κ. Βάμβουκα. Προτάσεις οι οποίες προλαμβάνουν τις συνήθεις δικαιολογίες που δίνουν αυτοί που δεν θέλουν να πράξουν. Οι προτάσεις αφορούν τον Δήμο και την Τροχαία , έχουν μηδενικό οικονομικό κόστος και συνοψίζονται στα εξής:
- Μέχρι να κάνετε τα μεγάλα έργα, εφαρμόστε τον ΚΟΚ περί στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Έστω μόνο σε έναν, πιλοτικά. Εναλλακτικά, βάλτε κολωνάκια όπως έχετε κάνει ήδη στα Δικαστήρια και αλλού.
- Εφαρμόστε τον ΚΟΚ πέριξ όλων των σχολείων της πόλης τις ώρες που έχει έναρξη και σχόλασμα και ενισχύστε με υπαλλήλους του Δήμου, της Τροχαίας ή και εθελοντές από τους συλλόγους γονέων τους σχολικούς τροχονόμους.
- Δημιουργήστε γραφείο κυκλοφοριακού.

Μα καλά! Εσείς μια συλλογικότητα πολιτών ζητάτε από τις Αρχές να κόβουν κλήσεις σε περίοδο κρίσης, κιόλας;

Από τους ασυνείδητους οδηγούς , ΝΑΙ! Η Τροχαία θα έπρεπε να είναι μια ανεξάρτητη παντοδύναμη υπηρεσία.. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το κυκλοφοριακό στην χώρα μας, πέρα από αστικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα αποτελεί από τις πρώτες αιτίες θανάτων και τραυματισμών μέσα στις πόλεις. Ακόμα και το παρκαρισμένο που εμποδίζει ή “κρύβει” τον πεζό στη διάβαση, όπως οι χρηματαποστολές στην γωνία έξω απ την Τράπεζα της Ελλάδος, βάζει τον διαβάτη σε κίνδυνο. Όσον αφορά άλλωστε τις κλήσεις “σε περίοδο κρίσης” ήδη ο Δήμος Χανίων κόβει κλήσεις. Πού όμως; Στα σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης! Δηλαδή στα σημεία που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία από τα παρκαρισμένα. Κι έτσι τα ΙΧ στην Χαρ. Τρικούπη τσιμπάνε κλήσεις ενώ αυτά παραδίπλα στην Παπανδρέου ή στην σχολή οδηγών όπως αναφέρθηκε, τζάμπα πάρκινγκ. Ο πλήρης παραλογισμός!

Θα συμμετείχατε με τους παραπάνω φορείς σε επιτροπές για το κυκλοφοριακό, κι ας τους κάνετε κριτική;

Οι επιτροπές θυμίζουν την παροιμία “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει...”. Οι ΠοδηΛάτρεις θεωρούν ότι η συμμετοχή σε επιτροπές δεν έχει νόημα όταν η Αρχή που έχει την νομική ευθύνη δεν εκτελεί τα καθήκοντα της συστηματικά. Τί παραπάνω θα έκαναν οι ποδηΛάτρεις σε μια επιτροπή; Έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. Θα πάρουν απ’ τ’ αυτί τον Δήμαρχο και τον Δ/ντή της Τροχαίας να τους βάλουν να κάνουν την δουλειά για την οποία πληρώνονται; Αν χρειάζονται διευκρινίσεις στις προτάσεις της συλλογικότητας, έχουν τα ονόματα και τα τηλέφωνά, όπως τότε που προσκάλεσαν για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων τις προηγούμενες χρονιές και βέβαια οι ΠοδηΛάτρεις υπάρχουν και στο Διαδίκτυο. Αλλιώς, είναι γνωστό ότι η συνέλευσή που κάνουν οι Ποδηλάτρεις είναι ανοιχτή και γίνεται κάθε Δευτέρα βράδυ.

Πού; Τί ώρα;

Στο ποδηλατικό καφέ Ride στην οδό Δασκαλογιάννη στις 8.30μμ

Γιατί δεν συμμετείχατε στις εκδηλώσεις του Δήμου την περασμένη εβδομάδα και κάνετε τα δικά σας απόψε που μπορεί να προκαλέσουν και πρόβλημα στην κυκλοφορία;

Ποιες εκδηλώσεις του Δήμου; Αυτές που περιπάτησαν ο Δήμαρχος με τον Δ/ντή της Τροχαίας για να ... διαπιστώσουν τα προβλήματα; Αυτές που έδωσαν δωρεάν παρκινγκ ώστε να μπουν κι άλλα αυτοκίνητα στην πόλη; Τι ακριβώς έκανε ο Δήμος για να νιώσει έστω για λίγο ο Χανιώτης κι ο επισκέπτης ότι ήταν η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο; Πώς να συμμετάσχουν οι ΠοδηΛάτρεις σε μια τέτοια φάρσα; Η απόφαση που έβγαλαν για απόψε είναι γιατί σήμερα με τα πάρκινγκ επί πληρωμή ίσως να έχει λιγότερο κομφούζιο... Όσο για το πρόβλημα στην κυκλοφορία, αστειεύεστε; Οι μερικές δεκάδες ποδηλάτες θα προκαλέσουν πρόβλημα στο κατά τα άλλα απροβλημάτιστο κυκλοφοριακό;

Τι θα θέλατε να κάνει ο Δήμος για την εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας που δεν έκανε και αντιδράτε με αυτό τον τρόπο;

Να κλείσει κάποιος κεντρικός δρόμος σε ωράρια που η πόλη λειτουργεί (όπως άλλες χρονιές με την Τζανακάκη και την Παπανδρέου), ώστε να καταλάβει ο δημότης τι ακριβώς σημαίνει κυκλοφορώ χωρίς αυτοκίνητα γύρω μου. Όλες οι υπόλοιπες δράσεις, μπορούν να σχεδιαστούν εκεί πάνω. Για παιδιά, για ΑΜΕΑ, για πεζούς και ποδηλάτες. Παράλληλα, ομιλίες, προβολές και μουσικές εκδηλώσεις μπορούν δείξουν το στίγμα της ημέρας. Δεν μπορεί να κλείνουν οι δρόμοι, για μπάσκετ, ράλλυ, αγώνες, εκδηλώσεις, ομιλίες κλπ και να μην κλείνει την μία ημέρα τον χρόνο που πραγματικά πρέπει.

Τι θα κάνετε απόψε;

Η εκδήλωση θα προσπαθήσει να αναδείξει ότι υπάρχουν και οι ποδηλάτες και οι πεζοί στην πόλη. Θα φροντίσουμε στην πορεία που θα κάνουμε να σταματάμε σε όλες τις διαβάσεις των πεζών ώστε να περνάνε με προτεραιότητα. Θα επιτρέψουμε σε ποδηλάτες που φοβούνται να ποδηλατήσουν στην πόλη να το κάνουν με την προστασία των πολλών. Θα υπενθυμίσουμε σε ασυνείδητους οδηγούς ότι έχουν παρκάρει σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια ή πεζόδρομους, αφού δεν τον κάνει η Τροχαία. Και βέβαια θα θυμίσουμε στον Δήμαρχο ότι λείπουν οι ποδηλατόδρομοι απ την πόλη.

Ποδηλάτρεις

Tagged under Ποδήλατα    Ποδηλάτρεις    Χανιά   
Published in Χανιά
Last modified on Sunday, 02 October 2016 16:55 Read 558 times