ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 

Πήγαμε στο 11ο Αντιρατσιστικό και είδαμε...

Rate this item
(0 votes)

Τέλειωσε το 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και μέσα στο καλοκαίρι το Καραβάνι σας παρουσιάζει ένα μικρό φωτορεπορτάζ απο αυτές τις δύο ημέρες διεκδίκησης. Είδαμε και ακούσαμε ωραίες μουσικές, συμμετείχαμε στις συζητήσεις. Μιλήσαμε για την διατλαντική συμφωνία TTIP, για τα κλειστά σύνορα και το κύμα προσφύγων που εγλωβίστηκε στην χώρα μας και στα hot spot. Δοκιμάσαμε γεύσεις απο τις κουζίνες του κόσμου, και συνομιλήσαμε με τους ανθρώπους που επισκέφθηκαν το φεστιβάλ για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας. Καθαρίσαμε το χώρο γιατί το φεστιβάλ και οι διοργανωτές του, νοιαζόμαστε για τον δημόσιο χώρο.

Δώσαμε ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι και το επόμενο φεστιβάλ, αλλά και κανονίσαμε ραντεβού για τους αγώνες που θα έρθουν μέσα στο χειμώνα.

IMG 5374

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την εκδήλωση για τα κλειστά σύνορα και τις δομές αλληλεγγύης

 

 

IMG 5491

 

 

IMG 5473

 

IMG 5468 1

 

IMG 5473

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες είναι του ΠΑΠ και τον ευχαριστούμε που μας τις διέθεσε για άλλη μια φορά

Διαβάζουμε και στο απολογιστικό κείμενο του Φεστιβάλ τα εξής...

Ο Καιρός είναι κόντρα… και είναι τιμή να πετάς || Απολογιστικό Κείμενο του 11ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης τελείωσε, αφήνοντας μια νότα ελπίδας και αλληλεγγύης μπροστά στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Σε μια εποχή βάρβαρων αντιθέσεων, εννοιών και πρακτικών, με ξεκάθαρα μνημονιακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, με κλειστά σύνορα και κέντρα κράτησης προσφύγων, με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο και με συνθήκες εργασίας που θυμίζουν συνθήκες γαλέρας, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανταπεξήλθε στις προσδοκίες της Χανιώτικης κοινωνίας και αγκαλιάστηκε και τις δύο ημέρες.

Όλοι όσοι το επισκεφτήκαν, που γεύτηκαν τα φαγητά του κόσμου, που άκουσαν μουσικές, που συζήτησαν, έδειξαν ότι ο καιρός είναι κόντρα, όσο οι βάρβαρες πολιτικές είναι στην πόρτα μας -και αν όχι- μέσα στο σπίτι μας. Αλληλεγγύη στους μετανάστες, στους νέους, στους άνεργους, όλους αυτούς οπού η κρίση, δεν τους χαρίζεται. Αντιπαραθέσαμε την κοινωνική αλληλεγγύη στις ρατσιστικές διακρίσεις, την πολυεθνική ενότητα στην ξενοφοβία, το διεθνισμό στον εθνικισμό. Όλοι μαζί, μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, συνδικάτα αλλά και ευαίσθητοι πολίτες, αποδείξαμε ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν είναι μονόδρομος υπάρχουν και η αλληλεγγύη, ο διεθνισμός, η φιλοξενία.
Το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, δηλώσαμε με την παρουσία μας, ότι μέσα σε αυτή την βαρβαρότητα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντλήσουμε δύναμη από αυτούς που συνεχίζουν να «πετάνε κόντρα στον καιρό». Στις δυναμικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, στους πρόσφυγες που ενάντια σε όλους συνεχίζουν να διεκδικούν με αξιοπρέπεια τη ζωή που τους στέρησαν, στο τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης. Μέσα σε όλο αυτό το ζόφο και με δυσκολία να ξαναβρούμε βηματισμό μετά τα καταιγιστικά γεγονότα του τελευταίου χρόνου, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να μην κλειστούμε σπίτια μας, και να μην ζήσουμε σαν δούλοι. Αποδείξαμε, ότι δεν φοβόμαστε τον ξένο, το διαφορετικό, το άγνωστο. Αντίθετα, ασφυκτιούμε με τη δική μας καθημερινότητα της εκμετάλλευσης, την ίδια χρόνια αρπακτικότητα των κυρίαρχων, τη γνωστή ρουτίνα της κατανάλωσης και της υποταγής.

Ζητάμε την κατανόηση της γειτονιάς για τυχόν ενόχληση που δημιουργήσαμε κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, ωστόσο θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι το Φεστιβάλ -η μεγαλύτερη ανοιχτή εκδήλωση στα Χανιά- είναι μη κερδοσκοπικό στηριζόμενο στην κοινωνία που μας τιμά και τις δύο ημέρες. Σεβόμαστε τον δημόσιο χώρο, λειτουργώντας αυτοοργανωμένα, καθαρίζοντας τον και συντηρώντας τον. Το αντιρατσιστικό Φεστιβάλ κοινωνικής αλληλεγγύης είναι μια γιορτή διεκδίκησης όλων όσων χάθηκαν και χάνονται. Ραντεβού στους δρόμους..

Published in Χανιά
Last modified on Tuesday, 05 July 2016 13:34 Read 928 times