ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

στηριζόμενοι στην κανονικότητα

κάνουμε φοβερά πράγματα 


 

 

 

 

«Ραδιόφωνο στο Πατάρι», ένα άλλο ραδιόφωνο έρχεται στα Χανιά για Προβολή

Rate this item
(0 votes)

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το ραδιόφωνο μας αρέσει, αλλά μας αρέσει και η μουσική. Είναι ιδιαίτερη η σχέση που φτιάχνει ο ακροατής του ραδιοφώνου με τον παραγωγό. Το ραδιόφωνο μας έχει συντροφέψει στις καλύτερες αλλά και χειρότερες στιγμές μας, και συνεχίζει παρά την υποκουλτούρα και την ταχύτητα της πληροφορίας, να αποτελεί κυρίαρχο μέσο συντροφιάς. 

Το Μεταδεύτερο είναι ένα τέτοιο ραδιόφωνο. Ένα ραδιόφωνο, συνεχιστής του έργου του Μάνου Χατζιδάκι που πνίγηκε στο βούρκο των πολιτικών αποφάσεων ή πολιτικών θέλω, με υπουργούς υπεύθυνους προγραμμάτων, κομματικά στελέχη-παραγωγούς. Το Μεταδεύτερο, λοιπόν, κινηματογραφεί με τον Θανάση Παπακώστα και πήγε Θεσσαλονική, ένα αξιόλογο ντοκυμαντέρ για την ιστορία του Ραδιοφώνου, κυρίως του κρατικού, και εν συνεχεία την ιστορία του ίδιου του εγχειρήματος. Αυτό το αξίολογο και καλογυρισμένο ντοκυμαντέρ, αν κρίνει κανείς απο το trailer του, αλλά και την υπέροχη μουσική της Δανάης Παναγιωτοπούλου, έρχεται και στα Χανιά την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο Νεώριο Μόρο. 

 

 

 

Διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου

Το ντοκιμαντέρ του Θανάση Παπακώστα «Ραδιόφωνο στο Πατάρι» καταγράφει την ιστορία, το παρόν και τις προοπτικές αυτού του πολιτικά και πολιτιστικά ανεξάρτητου ραδιοφωνικού εγχειρήματος. Του Μεταδεύτερου.

Χωρίς ιδιοκτήτη ΜΜΕ, χωρίς διαφημίσεις, το Μεταδεύτερο, ένα ραδιόφωνο πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης, μεταδίδει 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα με εκπομπές για τις τέχνες, με δημοσιογραφικά μαγκαζίνο και με τακτικές ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών. Στο εγχείρημα συμμετέχουν δεκάδες νέοι και παλαιότεροι παραγωγοί, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ηχολήπτες, μέλη συλλογικοτήτων - όλοι εθελοντές και χωρίς αμοιβή.

Ο αρχικός πυρήνας της ομάδας συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ μετά την επιβολή του «μαύρου» το 2013. Από τον Ιούνιο του 2014 ο σταθμός εκπέμπει από δικά του στούντιο, στο πατάρι του ιστορικού δισκοπωλείου Music Corner στην Αθήνα. Αποφάσισε να βγει να μετρήσει τις δυνάμεις της στην χειμαζόμενη από τη μνημονιακή βαρβαρότητα ελληνική κοινωνία, εκπέμποντας σε δική της διαδικτυακή συχνότητα (www.metadeftero.gr).

Μετά την προβολή του στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη, και την 1η του ανοιχτή για το κοινό προβολή στην Αθήνα, ξεκινάει ένα ταξίδι ενημέρωσης, και πολιτιστικής παρέμβασης σε όλη την Ελλάδα με αρχικό σταθμό τα Χανιά. Την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 8.30 μμ, στο Νεώριο Μόρο (Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων).

 

 

Για την Ιστορία..

Από τον Ιούνιο του 2014 ο σταθμός εκπέμπει από δικά του στούντιο, στο πατάρι του παλαιότερου εν λειτουργία δισκοπωλείου της Αθήνας, του Music Corner, χώρος που παραχωρήθηκε δωρεάν σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η ομάδα συγκρότησε τον αρχικό πυρήνα της στην αυτοδιαχειριζόμενη από τους εργαζόμενους ΕΡΤ μετά την επιβολή του αλήστου μνήμης «μαύρου» το καλοκαίρι του 2013. Εξέπεμψε για λίγο (Δεκέμβριος 2013 - Μάρτιος 2014) από την πλατφόρμα της ertopen και ήρθε σε σύγκρουση με τους «εργατοπατέρες» της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Αποχώρησε για να διατηρήσει την ανεξαρτησία, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά της. Πράγματα τα οποία καταγράφονται στο Ντοκυμαντέρ και παρουσιάζονται απο τους ανθρώπους που τα έζησαν μέσα απο τις συνελεύσεις εκείνης της περιόδου. Σημαντική είναι και η δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου στο ντοκυμαντέρ σχετικά με την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ.

 

 

Βέβαια από το ντοκυμαντέρ δεν λείπουν και οι συνεντεύξεις. Άλλωστε μιλάμε για ένα ραδιοφωνικό Ντοκυμαντέρ...

 

 

 

Ραντεβού λοιπόν την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 8.30 στο Νεώριο Μόρο για να ανακαλύψουμε τι γίνεται με αυτό το Ραδιόφωνο συνεχιστή της δουλειάς του Μάνου Χατζιδάκι.

Published in Χανιά
Last modified on Wednesday, 25 May 2016 14:50 Read 893 times