ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 11:00

Καμία ανοχή στο φασισμό.

Την Τετάρτη 1 η Νοέμβρη δικάζονται 4 αντιφασίστες και αντιφασίστριες που
δέχτηκαν μήνυση πριν 4,5 χρόνια από Χρυσαυγίτες.
Μια μέρα του Απρίλη του 2013, ομάδα της χρυσής αυγής στα
Χανιά, 6-7 άτομα, χτύπησε έναν μετανάστη στη πλατεία Αγοράς και τραμπούκισαν δύο
ακόμα. Έπιτέθηκαν σε ανήλικα τσιγγανάκια που έπαιζαν μουσική στο δρόμο όπως και σε εργαζόμενο σερβιτόρο μέλος του ΚΚΕ. Ήταν η εποχή που οι νεοναζί λειτουργούσαν με την πλήρη κάλυψη και υποστήριξη της διοίκησης της ασφάλειας Χανίων.
Αντιφασίστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και ο υπαρχηγός των νεοναζί Στέλλιος Βλαμάκης βρέθηκε να κολυμπάει στη θάλασσα του λιμανιού.
Η συνέχεια γνωστή: οι θρασύδειλοι νεοναζί κάνουν άσχετες μηνύσεις σε γνωστά άτομα του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος, τα οποία ούτε καν συμμετείχαν στο σκηνικό.
Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες και καλούμε
κάθε αντιφασίστα/στρια στα δικαστήρια Χανίων την Τετάρτη 1/11 στις 11π.μ.

ΚΕΕΡΦΑ: Να αθωωθούν η Μαργαρίτα Παπαμηνά, η Θέκλα Σιώκου και όσοι δικάζονται έπειτα από χρυσαυγίτικη μήνυση στις 1/11/2017

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗ

Στις 2 Απριλίου 2013 Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής στελέχη και πολιτευτές της ναζιστικής συμμορίας προσπάθησε ύστερα από συντονισμένη δράση να επιβάλλει καθεστώς τρόμου στην πόλη των Χανίων και να τρομοκρατήσει όσους και όσες, μετανάστες και ντόπιους εργάτες, δεν ταιριάζουν στα φασιστικά τους πρότυπα. Η συγκεκριμένη επίθεση απαντήθηκε με μαζική κινητοποίηση από όλο το φάσμα του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος και της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, οι νεοναζί τραμπούκοι  με την καθοδήγηση των τοπικών φυρερίσκων τους, νωρίς το απόγευμα της συγκεκριμένης μέρας επιχείρησαν να προπηλακίσουν νεολαίο και στη συνέχεια στην πλατεία της Αγοράς, μετά από προκλητικούς ναζιστικούς χαιρετισμούς και σφιχταγκαλιάσματα με νατοϊκούς στρατιώτες, γρονθοκόπησαν τρεις μετανάστες, 2 Μαροκινούς και 1 Αλβανό. Η δολοφονική ομάδα όταν κατέληξε στο λιμάνι, απωθήθηκε από συγκεντρωμένους αντιφασίστες και απλό κόσμο, με τον αρχηγό τους Στυλιανό Βλαμάκη να καταλήγει στη θάλασσα ,ενώ πρώτα είχαν διαλύσει καφετέρια και χτύπησει σερβιτόρο με καρέκλα στο κεφάλι. Παρ’ όλα αυτά, οι νεοναζί είχαν το θράσος να μηνύσουν τη συνδικαλίστρια δασκάλα Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκλεγμένη στο ΔΣ του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, τον σερβιτόρο της καφετέριας  που είχαν χτυπήσει νωρίτερα, τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου και επίσης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε μηνύσεις κατά της Θέκλας Σιώκου και σε 2 ακόμα αγωνιστές, οι οποίοι είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρίσκονταν καν στο περιστατικό.

Η δίκη που ακολουθεί είναι άλλη μία στον κρίκο της βιομηχανίας πολιτικών διώξεων που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια στα Χανιά από την Ασφάλεια σε αγαστή συνεργασία με την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Την ώρα που πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, την ώρα που αποκαλύπτεται σε κάθε σημείο ο κεντρικά καθοδηγημένος, εγκληματικός τρόπος λειτουργίας της, την ώρα που προσπαθούν να ξαναστήσουν Tάγματα Eφόδου στον Ασπρόπυργο, στον Πειραιά και αλλού, απολαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ασυλία από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, είναι πρόκληση να γίνονται δίκες που η συμμορία είχε στήσει εναντίον αγωνιστών της Αριστεράς, του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα να στηρίξουν τις/τους διωκόμενες/ους. Καλούμε τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες και τη νεολαία, κάθε αντιφασίστα και δημοκράτη αγωνιστή να δώσουμε μαζικό παρόν στα δικαστήρια την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 11πμ.

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ
Στις 2 Απριλίου 2013 τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή με επικεφαλής της στελέχη και πολιτευτές της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούσε προκλητικά στους
δρόμους του κέντρου των Χανίων χτυπώντας τρεις μετανάστες (2 από το Μαρόκο και 1 από την Αλβανία), προπηλακίζοντας νεολαίους που δεν «ενέκρινε» την εμφάνισή τους. Αφού
πέρασε κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά, επιτέθηκε και χτύπησε καταλήγοντας στο Ενετικό λιμάνι της πόλης για να «ξεκουραστεί» σε καφέ.
Στο λιμάνι οι φασίστες απωθήθηκαν από ομάδα νεολαίων. Σε αυτή τη συμπλοκή στέλεχος της ΧΑ κατάληξε στη θάλασσα. Κατόπιν, τα μέλη της ΧΑ με θρασύδειλο τρόπο
ξέσπασαν πάνω σε εργαζόμενο καφετέριας του λιμανιού που προσπάθησε να προστατεύσει το χώρο της εργασίας του.

Στο λιμάνι ανάμεσα σε πολύ άλλο κόσμο που είχε πάει να δει τι έγινε και αφού η συμπλοκή είχε τελειώσει βρέθηκε η Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκπαιδευτικός και εκλεγμένη
στο ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους φασίστες, οι οποίοι σε κατάσταση παροξυσμού και έχοντας πια χάσει τον
οποιοδήποτε αυτοέλεγχο τους, της επιτέθηκαν βρίζοντάς την με τον πιο χυδαίο τρόπο. Η συναδέλφισσα βρέθηκε στο τμήμα προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά των
χρυσαυγιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι η αστυνομία καθυστερούσε τη διαδικασία χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να κρατηθεί παράνομα για έξι τουλάχιστον ώρες στο τμήμα
για να μάθει αργότερα ότι έχει μηνυθεί από τη Χρυσή Αυγή. Έτσι βρέθηκε από κατήγορος,κατηγορούμενη σε μια διαδικασία αυτόφωρου.

Επίσης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε μηνύσεις κατά της συναδέλφισσας Σιώκου Θέκλας και 2 ακόμα αγωνιστών, οι οποίοι είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρίσκονταν
καν στο περιστατικό. Οργή μας προκαλεί ότι οι διωκόμενοι είναι αγωνιστές που βαρύνονται και με άλλες κατηγορίες στα πλαίσια του κύματος διώξεων που είχε οργανώσει με ιδιαίτερη
ένταση η ασφάλεια Χανίων τα προηγούμενα χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τη ΧρυσήΑυγή.

Παρά το ανυπόστατο κατηγορητήριο η υπόθεση δεν μπήκε στα αρχείο αλλά ορίστηκε να εκδικαστεί την Τετάρτη 8 Φλεβάρη. Πρόκειται για πολίτικη δίωξη, που όπως και όλες οι
αντίστοιχες διώξεις, έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τον κόσμο που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα των μνημονίων, του ρατσισμού και του φασισμού. Πρόκειται
για προσπάθεια ποινικοποίησης των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων καθώς και των μορφών πάλης του κινήματος και να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας
στην κοινωνία. Την ίδια στιγμή που έχουν αποφυλακιστεί οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα,
και οι μηχανισμοί δικαιοσύνης και δίωξης κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να καθυστερούν και να υποβαθμίζουν τη δίκη της Χρυσής Αυγής, προχωρούν σε διώξεις
αγωνιστών, γνωστών για την αντιρατσιστική και αντιφασιστική τους δράση.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές, καλούμε σε
συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια, την Τετάρτη 1/11/2017, στις 11πμ.

Ζητάμε:

• η υπόθεση αυτή να τεθεί στο αρχείο, όπως και κάθε άλλη αντίστοιχη.

-----------------------------------

Όλο το ιστορικό στον παρακάτω σύνδεσμο

Έριξαν στη θάλασσα τον Βλαμάκη

Read 108 times Last modified on Tuesday, 31 October 2017 23:11