ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

στηριζόμενοι στην κανονικότητα

κάνουμε φοβερά πράγματα 


 

 

 

 
Friday, 07 February 2014 02:00

Απρίλης Μάης.....κοντά είναι οι εκλογές || του Σήφη Χιωτάκη Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Γενάρης, καρδιά του χειμώνα......πάει τον φάγαμε κι αυτόν τον μήνα, ο Φλεβάρης ότι και να κάνει καλοκαίρι θα μυρίσει... κι έτσι δεν θα έχουμε την ανάγκη των κυβερνώντων να ελαττώσουν την φορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.Του χρόνου έχει ο θεός .....ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι οι ίδιοι πολιτικοί σχηματισμοί στην κυβέρνηση της χώρας. Και βέβαια για να γίνει η πολυπόθητη και αναγκαία ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, θα πρέπει πρώτα απ όλα να το αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες, που με την ψήφο τους θα απομακρύνουν τους επικίνδυνους πολιτικούς που μας κυβερνούν, οι οποίοι απ ότι φαίνεται είναι ταυτισμένοι με τους ξένους προστάτες – δανειστές.

Και παρόλο που η απομάκρυνση μιας βλαβερής κυβέρνησης για τον τόπο σε μια αστική κοινοβουλευτική Δημοκρατία γίνεται δια των εθνικών κοινοβουλευτικών εκλογών, σημαντικό ρόλο θα παίξουν για αυτόν τον σκοπό και οι επερχόμενες αυτοδιοιηκητικές, αλλά και οι ερω-εκλογές. Γιατί αν χάσει ο κυβερνητικός συνασπισμός ένα μεγάλο μέρος από τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας, τότε θα υποχρεωθεί να αλλάξει την αντιαναπτυξιακή – καταστροφική πολιτική του, ή ακόμα καλλίτερα να πάει σε εκλογές. Τον Μάιο λοιπόν θα έχει την ευκαιρία ο πολίτης που διαφωνεί με τις κυβερνητικές πολιτικές να δείξει την δυσαρέσκεια του και να στείλει το μήνυμα, ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα οικονομικά μέτρα και ότι η εξαθλίωση και η ταπείνωση του πολίτη είναι πλέον σε ανεπίτρεπτα επίπεδα για μια Ευρωπαϊκή χώρα. Σύμφωνα με την unicef, η Ελλάδα βιώνει ήδη ανθρωπιστική κρίση, η οποία είναι η χειρότερη σε δυτικό κράτος μεταπολεμικά. Και για μεν τις Ευρωεκλογές τα διλήμματα για τον πολίτη είναι απλά, για τις αυτοδιοικητικές όμως { περιφερειακές – δημοτικές } τα διλήμματα είναι ποιο περίπλοκα.

Εδώ ο πολίτης πέραν της απόφασης του να αποδοκιμάσει, ή να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική δια της ψήφου του, θα πρέπει να διαλέξει και εκείνον τον συνδυασμό και τον υποψήφιο Δήμαρχο, που πέραν των άλλων θα μας πείσει ότι έχουν όραμα και στόχους για την πόλη και το σπουδαιότερο, ότι είναι ικανοί και αποφασισμένοι να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα φιλικό προς τον πολίτη και επομένως ενάντια στα διάφορα συμφέροντα που κυριαρχούν χρόνια τώρα στην πόλη μας. Ένα πρόγραμμα που πρώτο στόχο θα έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη. Να ξεκινήσουμε από τα απλά, που είναι όμως ζωτικής σημασίας για τον απλό άνθρωπο. Να μπορεί ο πεζός... τα ΑΜΕΑ... μια μητέρα με το καροτσάκι του παιδιού της να κυκλοφορεί χωρίς πρόβλημα στην πόλη. Σήμερα αυτό δεν είναι εφικτό, γιατί τα πεζοδρόμια έχουν γίνει τραπεζοδρόμια και όπου δεν κυριαρχούν τα τραπεζάκια των διάφορων καταστημάτων κυριαρχούν τα περίπτερα { πολλά εξ αυτών εγκαταλειμμένα } και οι τσιμεντένιοι στύλοι της ΔΕΗ. Να κατανοήσει η νέα δημοτική Αρχή την ανάγκη του πολίτη για ελεύθερους χώρους και πράσινο, επομένως να πραγματοποιήσει την ενοποίηση στο μέτρο του δυνατού των ελεύθερων χώρων - χώρων πρασίνου...η διεκδίκηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου παραμένει πάντα επίκαιρη...και βεβαίως να λύσει το τεράστιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού.

Όχι δια της ανάθεσης νέων μελετών που τις χρησοπληρώνουμε. Ο ποιό απλός, γρήγορος και ανέξοδος τρόπος είναι να μην παρκάρουν στους κεντρικούς δρόμους και από τις δυο πλευρές τα αυτοκίνητα. Τόσο απλά...Πέραν όμως των παραπάνω βραχυπρόθεσμων στόχων θα πρέπει να οραματισθεί η νέα δημοτική Αρχή και τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους , από τους οποίους δεν μπορεί να απουσιάζει η κήρυξη της παλιάς πόλης σε ιστορικό μνημείο της unesko, πράγμα που σημαίνει, ότι θα φύγουν τα παραπήγματα και τα αυτοκίνητα από το παλιό λιμάνι. Τα Νεώρια, το στολίδι της πόλης, αλλά συγχρόνως και η ντροπή της, περιμένουν καρτερικά μια δημοτικά Αρχή με όραμα. Δεν μπορεί να λείπει από τους επόμενους στόχους της Δημοτικής αλλά και Περιφερειακής Αρχής ένας σύγχρονος σταθμός αποβίβασης των επιβατών στο λιμάνι της Σούδας. Τους τουρίστες κρουαζιέρας δεν τους προσελκύομαι περιμένοντας τους στην προβλήτα με λυράκια και καλιτσούνια. Υποδομές χρειαζόμαστε....που σε αυτές πρωτεύοντα ρόλο παίζουν οι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει σύνδεση του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης με την πόλη καθώς επίσης και με τον βόριο οδικό άξονα, για να μπορούν οι επιβάτες να έχουν γρήγορη πρόσβαση προς Χανιά αλλά και το Ρέθυμνο.

Γιαυτό και η σύνδεση του αεροδρομίου με τις δυο πόλεις θεωρείται πολύ σημαντική και δεν μπορεί για αυτό να αποφασίζει κατά πως την συμφέρει, η διοίκηση του ΚΤΕΛ. Είναι εξοργιστικό ότι ο ΒΟΑΚ είναι αυτός που κατασκεύασαν οι συνταγματάρχες. Πρωτίστως οι περιφερειάρχες αλλά και Δήμαρχοι τι έκαναν για να μην μείνει η Κρήτη τόσο απελπιστικά πίσω στις υποδομές. Αλλά εδώ ακόμα δεν αξιώθηκαν οι τοπικοί μας άρχοντες να προχωρήσουν στην χάραξη χωροταξικού σχεδίου....χωρίς χωροταξικό όμως γιατί ανάπτυξη μιλάμε ; Το ακατανόητο και ανησυχητικό είναι ότι όλα αυτά τα συσσωρευμένα προβλήματα δεν επιλύθηκαν τώρα και 23 χρόνια που κυβερνούν οι χρισμένοι Δήμαρχοι από τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που κυβερνούσαν αυτόν τον τόπο μετά την μεταπολίτευση και έρχονται τώρα τα ίδια πρόσωπα και δηλώνουν πιθανές υποψηφιότητες τους. Είναι αυτοί οι πολιτικοί – πολιτευτές που σαν βουλευτές, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι απέτυχαν και θέλουν τώρα να μας πείσουν ότι θα πετύχουν;

Το προφανές λοιπόν είναι ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο δημαρχιακός θώκος, γιατί είναι το μέσον για να παραμείνουν στην εξουσία. Με λύπη μας διαπιστώνουμε όμως ότι, κάποιοι άλλοι .....που προέρχονται από τον προοδευτικό χώρο και που ευαγγελίζονται το αδιάφθορο και το καινούργιο, μαθαίνουμε, { στα Χανιά δεν μένει τίποτα κρυφό } ότι προσπαθούν να στήσουν γέφυρες με το παλιό πολιτικό, αλλά και αυτοδιοικητικό κατεστημένο πιστεύοντας ότι έτσι θα κερδίσουν τις εκλογές, επειδή το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να προλάβουν να αυτοανακηρυχθούν υποψήφιοι, με τις ευλογίες αυτών, που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού. 

Κατά πως φαίνεται και οι μεν και οι δε, ενδιαφέρονται πρωτίστως να εξυπηρετήσουν πρωτίστως την φιλοδοξία τους και μετά να υπηρετήσουν την πόλη.

Εμείς γιατί να συμπορευθούμε με αυτούς ;  

Read 594 times Last modified on Saturday, 02 May 2015 14:33