ZT News 4 - шаблон joomla Форекс

 bubbles2

οι παρελάσεις βρωμάνε φασισμό


 

 

 

 
Wednesday, 10 April 2013 03:00

Η «Φάμπρικα» των διώξεων στα Χανιά. Μικρές ιστορίες καταστολής και αντίστασης. Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Δεν είναι καμιά σημαντική αποκάλυψη ότι η πυξίδα της κυβερνητικής πολιτικής αυτή τη στιγμή δείχνει λίγο δεξιότερα του φασισμού. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ που αποκαλύπτονται μόνο από ξένες εφημερίδες (εναντίον των οποίων εκκρεμεί και η μήνυση του Δένδια), άλλα βασανιστήρια που «καλύπτονται» από ατυχή φωτοσοπ και ταυτόχρονα αναδεικνύονται με υπερηφάνεια από τα εγχώρια ΜΜΕ, επιστρατεύσεις, περιορισμός των απεργιών, άγρια καταστολή στις Σκουριές. Πριν λίγο καιρό μπορούσαμε ακόμη να λέμε ότι η Κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την ατζέντα της Χ.Α., αλλά τώρα πια την έχει απλά ξεπεράσει, όπως δείχνει  ακραία καταστολή που ασκείται συστηματικά. Η καταστολή στα Χανιά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και μπορεί να συνοψιστεί στη φράση «όποιος αγωνίζεται, διώκεται». Η τεχνική είναι απλή: στο αστυνομικό μέγαρο θυμούνται όλες τις κινητοποιήσεις  που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη τα δύο τελευταία χρόνια, τις διανθίζουν με επεισόδια που είτε δεν έγιναν ποτέ, είτε δεν είχαν την ένταση που τους αποδίδεται και στέλνουν κλίσεις σε αγωνιστές και συγκεκριμένους ανθρώπους, ανασύροντας ότι κατηγορία μπορούν. Η κατηγορία για «διατάραξη κοινωνικής ειρήνης» είναι αυτή που φοριέται περισσότερο και ταιριάζει σε κάθε περίπτωση. Φυσικά, με αυτό τον τρόπο κατηγορούνται και άνθρωποι, που στις συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν βρίσκονταν καν στα Χανιά, αυτό όμως δεν έχει καμιά σημασία. Εξάλλου, ο στόχος είναι να τρομοκρατηθούν όσοι επιμένουν να αγωνίζονται. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά: Στις 25/3/2012 πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις και 62 προσαγωγές όταν ο καθιερωμένος εορτασμός μετατράπηκε σε διαδήλωση ενάντια σ’ αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας. Το βαρύ και ανυπόστατο κατηγορητήριο ενάντια στους 3 συλληφθέντες κατέρρευσε την ίδια μέρα, ωστόσο ακόμα ταλαιπωρούνται με προανακριτικές κλήσεις, ενώ εκκρεμεί δίκη. Στην συγκεκριμένη βέβαια συγκέντρωση ήταν πια ξεκάθαρο ότι αστυνομικοί έχουν σχέση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής μιας και φορούσαν απροκάλυπτα καπέλα με το έμβλημα του ναζιστικού κόμματος.

  • Πριν λίγο καιρό 11 άνθρωποι ενημερώθηκαν πως έχει στοιχειοθετηθεί σε βάρος τους δικογραφία για την πορεία μετά την παρέλαση της 28ης Οκτώβρη του 2011 και κλήθηκαν σε προανακριτική διαδικασία στην εισαγγελία με την κατηγορία «διατάραξη κοινής ειρήνης». Στη δικογραφία ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται πως οι κατηγορούμενοι διακινούσαν αντιμνημονιακό υλικό. Τα «πειστήρια»; Μια προκήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, δύο του ΕΠΑΜ και ένα κείμενο του Μαγκάκη, πρώην υπουργού. Φυσικά, όπως και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, οι επετειακές εκδηλώσεις μεταβλήθηκαν σε διαμαρτυρία ενάντια στην ασκούμενη πολιτική με έντονα και λόγο της ημέρας τα χαρακτηριστικά της αντιφασιστικής διαμαρτυρίας. Για την ιστορία, αλλά και την ουσία, εκείνη τη μέρα υπήρχε δημόσιο και ανοιχτό κάλεσμα σε αντιφασιστική κινητοποίηση από το Σύλλογο δασκάλων του νομού. Οι κατηγορίες των ασφαλιτών ότι κατά τη διάρκεια της πορείας εκτοξεύτηκαν πέτρες και γυάλινα μπουκάλια, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

 

  • Πριν λίγους μήνες, 9 σύντροφοι, κλήθηκαν σε προανακριτική διαδικασία στην ασφάλεια για την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μετά από μια μαζικότατη διαδήλωση τον Φλεβάρη του 2012 που κράτησε 8 ημέρες. Πρόκειται για τις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν μετά την υπογραφή ενός ακόμα μνημονίου. Παρόμοιες διαμαρτυρίες φυσικά πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Να σημειωθεί πως ο σύλλογος εργαζομένων της συγκεκριμένης υπηρεσίας έβγαλε αμέσως ανακοίνωση αλληλεγγύης, ενώ η μήνυση έγινε αυτεπάγγελτα από την αστυνομία. Ενδεικτικό του πολιτικού χαρακτήρα των διώξεων είναι πως ο ένας από τους 9 κληθέντες δεν βρισκόταν καν στα Χανιά εκείνες τις ημέρες. Φυσικά, αυτές οι «λεπτομέρειες» δεν έχουν σημασία, ο σκοπός εξάλλου δεν είναι να εντοπίσουν κάποιους «ένοχους» αλλά να τρομοκρατήσουν όποιον τολμά να αντιστέκεται.

 

  • Αγωνίστρια κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή της σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εκδίωξη του Συλλόγου Φοιτητών από το κτήριο Παπαδοπέτρου το καλοκαίρι του 2006.

 

  • 8 άτομα διώκονται λόγω συμμετοχής σε πορεία του κινήματος των αγανακτισμένων 29 Ιουνίου του 2011, ως «ύποπτοι» για υλικές ζημιές σε βουλευτικά γραφεία. Ήταν τότε που ψηφιζόταν άλλο ένα μνημόνιο και η αστυνομία στην Αθήνα προχωρούσε σε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους διαδηλωτές. Όσο για τους 8 διωκόμενους των Χανίων, πρόκειται για άλλη μια ετεροχρονισμένη δίωξη, αφού θυμήθηκαν να τους καλέσουν σε προανάκριση περισσότερο από ενάμιση χρόνο μετά την διαδήλωση, όταν άνοιξε η «φάμπρικα των διώξεων». Και σε αυτή την περίπτωση, ένας από τους διωκόμενους δεν βρισκόταν καν στα Χανιά εκείνη τη μέρα, αλλά το είπαμε και πριν, στις πολιτικές διώξεις τέτοιες «λεπτομέρειες» είναι αμελητέες. Στόχος είναι να τρομάξουν όποιον αντιστέκεται.

 

  • Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι απανωτές μηνύσεις σε βάρος των κατοίκων του Αποπηγαδιού που αγωνίζονται για να σώσουν το βουνό και τη γη τους από τις μεγάλες εταιρείες.

Πολιτικές Διώξεις. Είναι περισσότερο από σαφές ότι όλες αυτές οι διώξεις είναι πολικές. Ανασύρθηκαν ετεροχρονισμένα από το χρονοντούλαπο με στόχο να τρομοκρατήσουν όποιον τολμά να διαμαρτύρεται. Οι διωκόμενοι απειλούνται με διάφορες ποινές μεταξύ των οποίων και η απόλυση για τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ οι υπόλοιποι παίρνουν το μήνυμα πως η παραμικρή αντίδραση μπορεί να επισύρει τεράστιες κυρώσεις. Στην πραγματικότητα διώκεται η αντίσταση, η αλληλεγγύη, το ελεύθερο φρόνημα. Η κατηγορία για «διατάραξη κοινωνικής ειρήνης» θα μπορούσε να είναι αστεία, αν δεν ήταν τραγική. Για ποια ακριβώς «κοινωνική ειρήνη» μιλάμε; Άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, τα παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία νηστικά, ναζί επιτίθενται σε όποιον δεν τους αρέσει και στα κρατητήρια βασανίζονται άνθρωποι. Αυτές δεν είναι σκηνές ειρήνης. Είναι σκηνές που θυμίζουν έναν πολύ πρόσφατο πόλεμο. Η επικαλούμενη «κοινωνική ειρήνη» δεν είναι παρά η συναίνεση στην εξαθλίωση και τον εκφασισμό της κοινωνίας και από ότι φαίνεται ένα μεγάλο μέρος της χανιώτικης κοινωνίας δεν έχει καμιά διάθεση να συναινέσει. Αλληλεγγύη, απαντάμε στις απειλές τους. Από την πρώτη στιγμή των διώξεων σύλλογοι, φορείς, συλλογικότητες, μεμονωμένα άτομα βρέθηκαν στο πλευρό των διωκόμενων. Με πορείες αλληλεγγύης, με δηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης, μεταξύ άλλων από την ένωση γονέων, από την ΟΛΜΕ, ακόμα και από... την Μεγάλη Βρετανία. Κείμενο συμπαράστασης που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα Χανιά με το τίτλο ήμουν και εγώ εκεί έχει μαζέψει πάνω από 700 υπογραφές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις διώξεις. Στις 7/2 όταν οι 11 αγωνιστές περνούσαν από προανάκριση πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση. Την αλληλεγγύη στους διωκόμενους δήλωσαν η ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας, ενώ η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κήρυξε 6ώρη στάση. Με το θέμα των διώξεων στα Χανιά έχουν ασχοληθεί μεταξύ άλλων: το left.gr    ,  ο παραλληλόγραφος, το tvxs.gr Δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχουν οι διώξεις, ούτε για πόσο ακόμα θα συνεχιστούν. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο στόχος της τρομοκράτησης του κόσμου απέτυχε! Ο κόσμος που συνεχίζει να βγαίνει στο δρόμο αποδεικνύει πως ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!!!

Read 629 times Last modified on Sunday, 19 April 2015 01:04